Senternovem


12-11-2008 | Subsidieaanvragen op het gebied van internationale samenwerking in KP7

Op 3 september zijn er vier nieuwe calls geopend voor Activities of International Cooperation (INCO), onderdeel van Capacities, een van de blokken van KP7.

INCO is bedoeld om deelname van derde landen in KP7 te ondersteunen en te stimuleren. Tevens is INCO bedoeld om onderzoeksprogramma's van derde landen toegankelijk te maken voor de lidstaten van de EU en de geassocieerde landen. Hierdoor wordt de samenwerking met landen buiten de Europese Unie bevorderd.

Samenwerking heeft tot doel de Europese concurrentiepositie te versterken, het genereren van kennis in Europa en het aanpakken van specifieke problemen in derde-landen of op wereldschaal. Het zijn vooral overheden die van dit onderdeel gebruik kunnen maken, maar ook andere partijen kunnen participeren.

De volgende calls zijn geopend:


- FP7-INCO-2009-1 Activities of International Cooperation - INCO-NET INCO-NET richt zich op bi-regionale coördinatie van samenwerking op het gebied van Science & Technology en het definiëren en prioriteren van beleid.


- FP7-INCO-2009-2 Activities of International Cooperation - BILAT BILAT richt zich op bilaterale coördinatie voor het vermeerderen en ontwikkelen van samenwerkingsverbanden op het gebied van Science & Technology.


- FP7-INCO-2009-4 Trans-national cooperation among NCPs - INCO-NCP INCO-NCP richt zich op het ondersteunen van de transnationale samenwerking tussen de nationale contactpunten van het Kaderprogramma.


- FP7-INCO-2009-5 Activities of International Cooperation - ACCESS4EU ACCES4EU richt zich op de toegang van partijen in de Europese Unie tot programma's van derde landen.

De deadline van deze calls is 12 januari 2009. Dit houdt in dat onderzoeksvoorstellen uiterlijk op deze datum moeten zijn ingediend.

Meer informatie over de calls vindt u op de website van CORDIS.

Algemene informatie over INCO vindt u ook op de website van CORDIS.

Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Kim Kruisinga.

Contact
Mr. Kim Kruisinga
Juridisch en financieel National Contact Point & National Contact Point voor KP7 INCO

SenterNovem/ EG-Liaison
k.kruisinga@egl.nl

tel. +31 (070) 373 5 250