Gemeente Leeuwarden

Persbericht:

Leeuwarden, 11 november 2008

Detailhandelsmonitor Leeuwarden 2008

Afgelopen jaar is er onderzoek gedaan naar het functioneren van de binnenstad als koopcentrum. Dit onderzoek dient ook als nulmeting om toekomstige effecten van de uitbreiding van het winkelvolume in de binnenstad te kunnen meten als gevolg van de uitvoering van het project Nieuw Zaailand. De resultaten van het onderzoek geven een totaalbeeld van het huidig functioneren van de Leeuwarder detailhandel.

In het rapport zijn aanbevelingen genoemd voor het verhogen van het aantal bezoekers aan de binnenstad, de ontwikkelingsrichtingen van Leeuwarden en ook komt het onderwerp combinatiebezoek, tussen de binnenstad en De Centrale aan bod. De (re-)acties van de gemeente Leeuwarden op de aanbevelingen bij dit onderzoek zijn verwerkt in een conceptbrief aan de gemeenteraad.

De rapportage is tot stand gekomen onder begeleiding van een werkgroep. Hierin zijn de Leeuwarder Ondernemersvereniging (LEON) en de gemeente Leeuwarden vertegenwoordigd. Zij worden ondersteund door adviseurs van het Hoofdbedrijfschapdetailhandel (HBD) en de Kamer van Koophandel. Het document is zowel tussentijds als in de eindfase besproken met het bestuurlijk Platform Centrummanagement en het Verenigd Bedrijfsleven.

Het rapport actualisering detailhandelsmonitor Leeuwarden 2008 is te vinden onder het tabblad 'Ondernemen' van de gemeentelijke website.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden via 058 233 40 02.