Gemeente Bodegraven

Rioleringswerkzaamheden Dronenwijk Midden

Resultaat van de herstructurering Dronenwijk Noord Vanaf 17 november 2008 worden in de straten Dronenplein, Heemraadslaan, een deel van de parallelweg Goudseweg en een deel van de Dronensingel rioleringswerkzaamheden uitgevoerd. Daarnaast wordt de openbare ruimte opgehoogd en grotendeels van nieuwe materialen voorzien.

Vanaf 17 november 2008 worden in de straten Dronenplein, Heemraadslaan, een deel van de parallelweg Goudseweg en een deel van de Dronensingel rioleringswerkzaamheden uitgevoerd. Daarnaast wordt de openbare ruimte opgehoogd en grotendeels van nieuwe materialen voorzien.

De inwoners van Dronenwijk zijn vorige week door middel van een nieuwsbrief op de hoogte gesteld van deze werkzaamheden en de gevolgen daarvan voor de bereikbaarheid van woningen en openbare voorzieningen. De aannemer houdt de inwoners tijdens de werkzaamheden op de hoogte van welke straat precies wordt opengebroken en wat dat voor gevolgen heeft voor bijvoorbeeld het parkeren van de auto of het buitenzetten van de vuilcontainer. Wanneer het project is afgerond, is afhankelijk van de weersomstandigheden, maar dit zal naar schatting medio mei 2009 zijn.

Eind 2007 zijn soortgelijke rioleringswerkzaamheden in Dronenwijk Noord uitgevoerd. De hele wijk is voorzien van nieuwe riolering en bestratingsmaterialen. In de groenstrook langs het spoor is een fiets/voetpad aangelegd en ook zijn, waar mogelijk, extra parkeerplaatsen aangelegd. Nu is Dronenwijk Midden aan de beurt. Daar heeft de afdeling Groen en Reiniging van de gemeente inmiddels bomen en struiken verwijderd, zodat de rioleringswerkzaamheden kunnen beginnen.

Woont u in Dronenwijk en heeft u de nieuwsbrief niet ontvangen of heeft u vragen over de werkzaamheden? Dan kunt u contact opnemen met André de Bruijn, projectleider riolering van de afdeling infrastructuur, tel. (0172) 630 353.