Primeur: Eerste MBO-opleiding tot autoruithersteller

12/11/2008 12:24

Carglass BV

Primeur: Eerste MBO-opleiding tot autoruithersteller

Carglass opent nationaal trainingscentrum in Dordrecht

Carglass, marktleider op het gebied van autoruitreparatie, biedt als eerste in Nederland servicemonteurs een MBO-opleiding tot autoruithersteller aan. De opleiding wordt aangeboden in het nieuwe trainingscentrum van Carglass in Dordrecht. Directeur Douwe Bekius zal op 13 november de opening verrichten. Carglass ontwikkelde in samenwerking met ROC Eindhoven de speciale opleiding die gericht is op het verbeteren van kwaliteit, service en klantvriendelijkheid.

Vak van autoruithersteller

Steeds meer bedrijven bieden werknemers een interne praktijkgerichte opleiding. Carglass wil door de ontwikkeling van deze MBO opleiding zich sterk maken voor de erkenning en stimulering van het beroep tot autoruithersteller. Nieuwe Service Monteurs van Carglass zullen de MBO-opleiding volgen. Zij worden opgeleid door technische trainers van Carglass en docenten van ROC Eindhoven. Naast theoretische vakken wordt er tijdens de opleiding veel aandacht besteed aan de praktijk in de werkplaats en aan schadegevallen op locatie.

Service belangrijk

Met de komst van het trainingscentrum investeert Carglass verder in de verbetering van kwaliteit en service van zijn dienstverlening. Carglass probeert met opleiden en het bieden van doorgroeimogelijkheden het personeel langer aan het bedrijf te verbinden en expertise zo langer vast te houden. Niet alleen worden de technische vaardigheden van de medewerkers verbeterd, maar er is ook aandacht voor communicatieve vaardigheden en serviceverlening.

Profiel CARGLASS(R)

Carglass(R) is onderdeel van Belron, wereldwijd het grootste en meest geavanceerde glasherstelbedrijf voor voertuigen. In ons land is Carglass(R) marktleider met circa 500.000 autoruitreparaties en vervangingen per jaar. Carglass(R) richt zich vooral op het gemak van de klant en het beperken van de schadelast door tijdige en hoogwaardige reparatie en vervanging met levenslange garantie. In Nederland heeft Carglass(R) 55 Service Centers en 220 mobiele service units voor het repareren of vervangen van autoruiten thuis, onderweg of op het werk. Carglass(R) is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via het gratis service nummer 0800-0406 voor het melden van autoruitschades. Reparaties en vervangingen kunnen nu ook via www.carglass.nl geboekt worden. In geval van nood worden klanten ook buiten kantooruren op afspraak geholpen. Carglass(R) zorgt voor afhandeling van de schade met verzekeraars en leasemaatschappijen.

E I N D E P E R S B E R I C H T

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.carglass.nl