Gemeente Zevenaar


Week 46

RIOLERINGSWERKEN NOORDEINDE
De komende maanden voert Liemers Wegenbouw b.v. in opdracht van de gemeente riolerings-werkzaamheden uit in de omgeving van Noordeinde/Julianalaan in Zevenaar.

Landelijk zijn afspraken gemaakt over het terugbrengen van de vuiluitworp uit de bestaande rioolstelsels. Om aan deze eisen te voldoen is ervoor gekozen om de wegverhardingen af te koppelen. Het regenwater van de wegen wordt in een nieuw aan te leggen rioolleiding ingezameld en geïnfiltreerd in de bodem.

Planning
De werkzaamheden zullen naar verwachting eind april afgerond zijn.

De volgende wegen worden afgekoppeld van het riool: Graaf Diderikstraat, Graaf Reinoutstraat, Julianalaan (gedeelte Haspelstraat-Noordeinde) en het Noordeinde (gedeelte Lentemorgen-Arnhemseweg).

Informatie
Mocht u nog vragen hebben? Neemt u dan gerust contact op met Remco van Rhijn, bereikbaar onder doorkiesnummer 0316 - 595 120.

INZAMELING OUDE TV'S GEGROEID

In Nederland zijn in de eerste helft van 2008 meer oude TV's apart ingezameld dan in dezelfde periode van 2007. Van januari tot en met juli werden 389.000 TV's ingeleverd. Dat is ruim 10% meer dan in het jaar daarvoor. Ook bij overig wit- en bruingoed was er een groei. Overig wit- en bruingoed betreft voornamelijk de wat kleinere elektrische apparaten. Grofweg gezegd, alles waar een stekker aan zit of alles waar een batterij in zit. Hier was de groei 5%. Het is verheugend dat deze categorie ook beter apart wordt gehouden, want tot nog toe verdwenen nog veel van deze apparaten in de afvalcontainer. Wat betreft groot witgoed is het aanbod gelijk gebleven, bij koel- en vriesapparatuur is er een lichte daling (1%) van de ingezamelde hoeveelheid.
In Zevenaar kunt u elektrische apparaten gratis laten ophalen door het kringloopcentrum (tel. 0900-2525259). U kunt ze ook inleveren bij uw winkel als u een nieuw apparaat koopt of brengen naar het aanbiedstation aan de Didamseweg 111. De openingstijden daar zijn van dinsdag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur en zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur.

OUD PAPIER

In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier graag gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u s.v.p. plastic folies verwijderen? Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum

Plaats

Inzamelaar

Woensdag 12 november

Schaapsdrift, De Horst, Bloemenkamp, 't Grieth, flats Bergvrede + het Broek

schutterij Sint Andreas

Woensdagavond 12 november

Heerenmäten + gedeelte Methen

harmonie Sint Franciscus

Donderdagavond 13 november

Stegeslag/Roodwilligen

carnavalsvereniging

Schuumkoppen

Zaterdag 15 november

Lentemorgen 2

Basisschool Lindenhage

Zaterdag 15 november

Lathum

ds. Jonkersschool

Dinsdagavond 18 november

Schrijvershoek

basisschool De Fonkelsteen

Woensdagavond 19 november

Babberich

drumfanfare Sint Jan

VERGADERINGEN

RAADSCOMMISSIES
Kijk hier voor de agenda van de openbare vergadering van de raadscommissie RUIMTE op WOENSDAG 12 NOVEMBER 2008 in het gemeentehuis (raadzaal) Aanvang: 19.30 uur.

Kijk hier voor de agenda van de openbare vergadering van de raadscommissie MIDDELEN op DONDERDAG 13 NOVEMBER 2008 in het gemeentehuis (raadzaal) Aanvang: 19.30 uur