Gemeente Oirschot

Beeldkwaliteitsplan Strijpsche Kampen Noord

Voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein Strijpsche Kampen Noord is een beeldkwalitietsplan opgesteld. Met dit beeldkwaliteitsplan willen we ervoor zorgen dat het nieuwe bedrijventerrein een zo goed mogelijke kwaliteit krijgt. Het plan wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad van Oirschot op 27 januari 2009, waarna het onderdeel wordt van de Welstandsnota. Deze nota legt vast aan welke eisen bouwaanvragen worden getoetst door de Welstandscommissie.

Toegang tot het bedrijventerrein

De afgelopen periode hebben we een beeldkwaliteitsplan opgesteld voor het bedrijventerrein Strijpsche Kampen Noord. Dit terrein wordt aangelegd aan de Eindhovensedijk, vlakbij de gemeentegrens met Best en Eindhoven. Strijpsche Kampen Noord krijgt een ontsluiting via de Erica (richting Best) en via de Eindhovensedijk. Op het terrein komt een hoofdweg met een ruim profiel, begeleid door bomen en fietspaden. De hoofdweg wordt begrensd door aarden wallen / houtwallen, die refereren aan het kampenlandschap in deze omgeving. Deze wallen zijn ook meteen een erfafscheiding voor de aangrenzende bedrijven.

Waarom een beeldkwaliteitsplan?

Om een goede uitstraling van de bedrijfsgebouwen te bereiken, stellen we randvoorwaarden aan de bouwmaterialen en de locaties van kantoorgebouw en loods. Vanaf de doorgaande wegen willen we een rustig en evenwichtig gevelbeeld, waarvan bij de meeste bedrijven alleen het kantoordeel zichtbaar is. De bebouwing van het kantoordeel mag maximaal 9 meter hoog worden, en het bedrijfsdeel (bijvoorbeeld loods) maximaal 12 meter. Het kantoordeel moet (grotendeels) worden opgetrokken uit baksteen en het bedrijfsdeel wordt bekleed met een lichtgrijs plaatmateriaal. Tussen de verschillende bedrijven (achter- en zijkanten) worden de ervan begrensd met hekwerken. Dit soort zaken en meer zijn opgenomen in het beeldkwaliteitsplan.

Meer informatie

Het concept-beeldkwaliteitsplan ligt vanaf donderdag 13 november ter inzage op het gemeentehuis. U kunt een eventuele reactie mondeling of schriftelijk bij ons kenbaar maken. De officiële publicatie vind u deze week in het Weekjournaal op de pagina Openbare Bekendmakingen. Heeft u vragen over het bedrijventerrein Strijpsche Kampen Noord dan kunt u contact opnemen met Katrin Schellekens van de gemeente Oirschot, telefoon (0499) 583 333.