Gemeente Oirschot

Snelheidsdisplay langs de Spoordonkseweg in Oirschot

De gemeente Oirschot heeft een Snelheidsdisplay aangeschaft. Dit elektronische bord wijst passerende automobilisten op hun rijsnelheid. Het is de bedoeling dat dit apparaat door de gemeente gaat rouleren. Vanaf dinsdag 11 november is het te vinden aan de Spoordonkseweg in Oirschot. Na een aantal maanden wordt het op een andere plaats opgehangen.

Hoe werkt het?

De display is bedoeld om weggebruikers te attenderen op hun snelheid en deze eventueel aan te passen. Veel bestuurders zijn zich namelijk niet altijd bewust van hun te hoge rijsnelheid.

Wie langs de display rijdt ziet zijn snelheid verschijnen. Is de snelheid lager of gelijk aan de maximumsnelheid, dan licht het bord geel op. Is de snelheid hoger dan de maximumsnelheid dan licht het bord rood op.

Spoordonkseweg

Net voor de zomer is de Spoordonkseweg heringericht tot 30 kilometer per uur gebied. Metingen laten zien dat de gemiddelde rijsnelheid ter hoogte van het meetpunt sinds deze herinrichting gedaald is van 48,2 km/u in 2006 tot 36,7 km/u in oktober 2008. Ongeveer 7% van de bestuurders rijdt echter harder dan 50 km per uur. Met het inzetten van de snelheidsdisplay hoopt de gemeente te bereiken dat ook deze bestuurders hun rijgedrag aanpassen.

In december voert de gemeente nogmaals een snelheidsmeting uit om de effecten op het rijgedrag te bepalen.

Meer weten?

Heeft u vragen over het snelheidsdisplay, dan kunt u contact opnemen met Hans van Doormaal van de gemeente Oirschot, telefoon (0499) 583 333.