Gemeente Oirschot

Hoe houden we Spoordonk en Oostelbeers leefbaar?

Integrale dorpsontwikkelingsplannen (IDOP)

Voor de zomervakantie heeft de gemeenteraad ingestemd met de integrale dorpsontwikkelingsplannen voor Spoordonk en Oostelbeers. Daarin staan de uitgangspunten om deze twee dorpen leefbaar te houden. Voor Spoordonk betekent dit onder andere dat er een multifunctionele accommodatie moet komen. In Oostelbeers is onder meer dringend behoefte aan (starters)woningen. Deze leefbaarheidsplannen zijn tot stand gekomen met de inbreng van de inwoners van deze dorpen.

De gemeente heeft sindsdien niet stil gezeten. We zijn bezig geweest om alle actiepunten op een rij te zetten die nodig zijn om Spoordonk en Oostelbeers leefbaar te houden. Dit traject is bijna ten einde. Dan kunnen we aan de bevolking laten zien wat er naar ons idee concreet moet gaan gebeuren. Uiteraard willen we dan graag van u als inwoner weten of u zich daarin kunt vinden en of u nog aanvullende mogelijkheden ziet. Het gaat immers om uw leefomgeving.

Wij zijn van plan om onze actieplannen in december a.s. te presenteren tijdens een dorpsavond in beide dorpen. Dan krijgt u de kans om uw zegje daarover te doen. Binnenkort laten wij u weten wanneer deze avond precies gaat plaatsvinden en op welke lokatie. Houd daarvoor de berichtgeving in de gaten.

Mocht u de achtergrondinformatie nog eens door willen nemen, dan verwijzen we u naar onze website (www.oirschot.nl, onder Inwoners, Leefbare dorpen en buurten). Als u geen beschikking heeft over internet of als u vooruitlopend hierop al vragen of opmerkingen heeft, kunt u contact opnemen met onze projectleider, de heer Carlo van Esch (tel. 0499 583 333 of c.vanesch@oirschot.nl).