Fototip: Plasterk en Jongerius plakken 1e FNV Kunstkeurmerk op gevel

12/11/2008 12:43

FNV Vakcentrale

FNV geeft voorbeeld van goede marktwerking in de kunstsector

FNV-voorzitter Agnes Jongerius en minister Plasterk openen zaterdagochtend 15 november 2008 het FNV Kunstweekend. Een aantal respectabel kunstenaars, tevens leden van FNV Kiem, tonen hun werk in het gebouw van de vakcentrale in Amsterdam. Minister Plasterk geeft zijn visie op het beeldend kunstenbeleid. Kamerleden en andere belangrijke vertegenwoordigers uit de kunstsector gaan met elkaar in debat. FNV voorzitter Jongerius en minister Plasterk geven voor het eerst een FNV Kunstkeurmerk af.

Kunstenaars moeten door overheidsbeleid steeds meer inkomen uit de markt genereren.

Via de reguliere kanalen is dat een kostbare zaak. Bij galeries blijft er veel geld aan de strijkstok hangen. En kunst exposeren in een museum levert helemaal niets op. Iedereen verdient aan de kunst behalve de kunstenaar zelf.

Met het initiatief FNV Kunstwerk laat de FNV zien dat het ook anders kan. De FNV geeft een goed voorbeeld aan de reguliere marktspelers. De deelnemende kunstenaars krijgen voor de expositie hang- en stageld. De transportvergoeding wordt betaald. De kunstenaars ontvangen ook nog eens een honorarium voor verrichte werkzaamheden.

"Alle FNV bonden bij elkaar tellen 1,2 miljoen leden. Daar zitten uiteraard ook een hoop kunstliefhebbers tussen. Wat is er dan mooier dan die kunstliefhebbers via het lidmaatschap van de bond in contact te brengen met kunstenaars (die ook lid zijn van de bond) en zo de markt zijn werk te laten doen," zegt Inger Minnesma, initiatiefnemer van FNV Kunstwerk bij FNV KIEM.

Persuitnodiging/fototip

Wie? FNV-voorzitter Agnes Jongerius en minister Plasterk

Wat? Opening van FNV Kunstweekend

Waar? Hoofdkantoor FNV, Naritaweg 10, 1043 BX Amsterdam (5 minuten lopen vanaf Amsterdam Sloterdijk CS

Wanneer? Zaterdag 15 november 2008, vanaf 12 uur.

Aanmelden:

Graag van te voren aanmelden via kunstweekend@fnv-kiem.nl








FNV