Politie Limburg-Zuid

Insluiper in kraag gevat

Het Regionaal Woninginbrakenteam van de politie heeft een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Deze man, die verslaafd is aan verdovende middelen, wordt verdacht van het plegen van een groot aantal insluipingen in Sittard, Geleen en Limbricht gepleegd tussen 28 mei en 28 oktober van dit jaar.

De werkwijze van de verdachte was simpel:
Hij begaf zich te voet of per fiets door de wijken en keek uit naar mensen die bezig waren met het wassen van de ramen of in de voortuin aan het werken waren. Zo wist hij dat er meestal een deur openstond, althans dat deze niet was afgesloten. Op een geschikt moment glipte hij de betreffende woning binnen en zocht naar geld en betaalpasjes. Ook schroomde hij niet om via openstaande ramen naar binnen te gaan.

Veel van deze gevallen van insluiping waren te voorkomen geweest als de bewoners voorzichtiger waren geweest en ramen en deuren dicht hadden trokken als ze zich naar buiten begaven. In die periode vonden in dit gebied 35 gevallen van insluiping plaats. De aangehouden man heeft in elf gevallen een bekentenis afgelegd. Door zijn verslaving kan hij zich niet meer alle gevallen herinneren.

12-11-2008, Sittard-Geleen