Gemeente Soest

.

Plan Van Weedestraat in december naar gemeenteraad

11 november

Duidelijkheid over winkelgebied Van Weedestraat

Op 22 en 23 oktober heeft het college van B&W een plan gepresenteerd om van de Van Weedestraat een aantrekkelijk winkelgebied te maken. Dit plan richt zich op het deel van de Van Weedestraat tussen de rotonde Burgemeester Grothestraat en de kruising met de Stadhouderslaan. Dat gebied moet een gezellig winkelcentrum met terrassen en een divers winkelaanbod worden.

Het college heeft op 22 oktober het plan gepresenteerd aan de winkeliers en bewoners van de Van Weedestraat en op 23 oktober aan de leden van de gemeenteraad van Soest. Voordat de raad groen licht kan geven voor de verdere uitwerking van het plan, wil de raad eerst meer informatie over:


* Waarom het college kiest voor dit plan en niet voor een andere variant, bijvoorbeeld met éénrichtingverkeer in de Van Weedestraat.

* Wat de gemeente doet met de reacties die bewoners en belanghebbenden hebben ingediend en hoe belanghebbenden worden betrokken bij de verdere uitwerking van het plan.
* En wat de financiële consequenties zijn van dit plan.

In december naar de gemeenteraad

De raad en het college hadden hier het liefst in november over gesproken. Dat blijkt niet haalbaar. Om een zorgvuldig antwoord te kunnen geven op de vragen van de raad, is meer tijd nodig. Daarom heeft het college met de fractievoorzitters afgesproken om niet in november maar in december opnieuw in de gemeenteraad te praten over het plan.

Belanghebbenden informeren en betrekken

Het college zal deze extra tijd niet alleen gebruiken voor het beantwoorden van de vragen van de raad. Burgemeester en wethouders willen ook meer duidelijkheid scheppen voor bewoners en andere belanghebbenden over hoe zij verder worden betrokken bij de planuitwerking. Mede in het kader daarvan heeft al weer overleg plaatsgevonden met de Winkelkring.

Meer informatie op deze website: Van Weedestraat