Politiebond ACP

12 november 2008

Bedreigen politiemensen volstrekt onacceptabel

Door: Esmé Rijs

De ACP is verontwaardigd en boos over de bedreiging van een agente van de vreemdelingenpolitie door een groep die zich de `winterschilders' noemt.

Bedreiging van collega's is onacceptabel

De voordeur van het huis van de collega is besmeurd met verf. Tevens zijn haar NAW-gegevens en een foto korte tijd openbaar gemaakt op internet. De groep claimt dat zij het niet eens zijn met de werkzaamheden van de vreemdelingenpolitie en maakt dit duidelijk door zich te richten op een individuele politiecollega. De ACP vindt dit volstrekt onacceptabel. "Het is ongehoord dat zo'n groep actievoerders hun frustraties over standpunten botviert op een politieambtenaar die gewoon haar werkzaamheden uitvoert", stelt Gerrit van de Kamp in een reactie. "Het gaat hier nota bene om beleid dat in naam van justitie wordt uitgevoerd maar waar nu een collega slachtoffer van wordt. Dit gaat mijn verstand werkelijk te boven."

De ACP zal de bedreiging van de collega aankaarten bij de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken. Wij zullen daarbij vragen of de ministers onze mening delen en voorstellen dat er onderzocht wordt hoe voorkomen kan worden dat individuele ambtenaren de dupe worden van dit soort acties. "We moeten zeker bekijken hoe internetproviders aan een oplossing kunnen bijdragen, want er moeten preventieve maatregelen komen wanneer iemand NAW-gegevens van collega's om verkeerde redenen op internet wil plaatsen," aldus de ACP-voorzitter.
---