Waterschap Groot Salland

Ruim 292.000 stembiljetten de deur uit

Laatste wijziging: 12 november 2008

Op donderdag 13 en vrijdag 14 november ontvangen ruim 292.000 inwoners van het werkgebied van Waterschap Groot Salland per post hun stembiljet voor de Waterschapsverkiezingen. Dat betekent dat dit aantal mag stemmen voor het nieuwe Algemeen Bestuur van Groot Salland. De Waterschapsverkiezingen vinden plaats van 13 tot en met 25 november.

Alle kiesgerechtigden ontvangen per post een stempakket. Ook het daadwerkelijk stemmen gebeurt per post. Dit kan heel eenvoudig door het stembiljet in te vullen en terug te sturen in de bijgesloten retourenveloppe. Ook kan het formulier worden gedeponeerd in de stembus bij het waterschapskantoor, Dokter Van Thienenweg 1 in Zwolle. Deze stembus staat dagelijks van 8.30 tot 16.30 uur bij de hoofdingang.
De deelnemende partijen aan de waterschapsverkiezingen hebben een lijst opgesteld met kandidaten. Kiezers kunnen hun voorkeur voor een partij en een kandidaat aangeven door het inkleuren van een vakje voor de naam. Meer vakjes invullen, leidt tot een ongeldige stem.

Blanco stemmen
Stemgerechtigden die geen voorkeur hebben voor een partij, maar wel gebruik willen maken van hun stemrecht, hebben de mogelijkheid om `blanco' te stemmen. Deze stemmen tellen wel mee bij de berekening van de kiesdeler, maar worden niet toebedeeld aan een partij.

Geen stempakket ontvangen?
De stempakketten worden op 13 en 14 november bezorgd. Bij het verzenden van bijna 300.000 stempakketten kan er altijd iets verkeerd gaan. Kiesgerechtigden die geen pakket ontvangen, kunnen schriftelijk of persoonlijk een vervangend stempakket aanvragen bij het waterschap. De aanvrager moet zich hierbij legitimeren, daarom is telefonisch aanvragen niet mogelijk. Er kan slechts eenmaal een vervangend stempakket worden uitgereikt. Wanneer een vervangend pakket wordt verstrekt, wordt hiervan aantekening gemaakt in het kiesregister. Dit is nodig om misbruik te voorkomen.

Klik hier (pdf) voor een voorbeeld van een stembiljet.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl