Gemeente Gouda


Veilig naar school (6-11-2008)

Op woensdag 5 november gaf wethouder Harro Janssen (Verkeer) het startsein voor School op SEEF. De leerlingen van de wethouder Luidensschool kregen de Goudse primeur met dit project om de verkeersveiligheid rond de school te verhogen.

"Met opdrachten uit het boek en oefeningen op het schoolplein leer je zo veilig mogelijk door het verkeer te gaan.'' Wethouder Janssen sprak de leerlingen aan het begin van de dag toe. Daarna liet een levensgrote zebra (de mascotte van School op SEEF) onder luid gejuich van de leerlingen zien hoe het niet moet in het verkeer.

Hoe het dan wel moet kregen de leerlingen even later buiten uitgelegd door een verkeersleerkracht. Er werd onder meer geoefend met oversteken op het schoolplein dat voor de gelegenheid was omgetoverd tot verkeersplein met een heus `stoplicht'.

School op SEEF

Het project bestaat naast praktijk- en theorielessen ook uit afspraken tussen de gemeente en scholen over veilige school-thuisroutes. Deze worden vastgelegd in een overeenkomst tussen beide partijen. Janssen:" Ik verwacht dat meer scholen aan dit initiatief gaan meedoen. De interesse voor goede verkeerseducatie is in Gouda breed aanwezig."


---