Dienstenbond CNV

Nieuws

12 november 2008

Onderzoek naar werkdruk bij Aldi gaat beginnen

Afgelopen vrijdag heeft CNV Dienstenbond overleg gehad met Aldi, de AWVN en de Arbodienst van Aldi. Het overleg ging over de opzet van het medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) dat Aldi Ommen en Aldi Groenlo gaan uitvoeren. Het onderzoek zal de komende dagen starten, en aan het einde van het jaar afgerond zijn.

Wat is er aan de hand?
Naar aanleiding van klachten over werkdruk van de leden heeft CNV Dienstenbond met Aldi afgesproken dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de werkdruk bij Aldi Ommen en Aldi Groenlo. Sinds, na tussenkomst van de rechter, duidelijk is geworden dat het onderzoek er moet komen is CNV Dienstenbond met Aldi op een constructieve manier in overleg geweest over de opzet van het onderzoek. Dit overleg is nu afgerond, en het onderzoek gaat van start.

Het onderzoek
Aldi heeft de arbodienst opdracht gegeven het MTO uit te voeren. De arbodienst heeft op haar beurt hulp gekregen van de AWVN, dit is een grote landelijke werkgeversorganisatie. De AWVN heeft de mensen en de deskundigheid om een dergelijk grootschalig onderzoek uit te voeren. Het daadwerkelijke onderzoek zal uitgevoerd worden door onderzoekers van de AWVN. CNV Dienstenbond is betrokken geweest bij de opzet.

Hoe gaat het onderzoek in zijn werk
De onderzoekers zullen langskomen bij een behoorlijk aantal filialen, zij zullen daar diepte-interviews houden met de medewerkers. De gegevens uit deze interviews zullen verwerkt worden tot algemene conclusies die na het onderzoek aan Aldi en aan CNV Dienstenbond gepresenteerd zullen worden.
NB De uitslag van het onderzoek zal niet te herleiden zijn tot individuele medewerkers. Zowel Aldi als CNV Dienstenbond zullen alleen de algemene conclusies van de onderzoekers onder ogen krijgen! De onderzoekers werken volledig onafhankelijk!

Vragen en opmerkingen?
Als u naar aanleiding van het onderzoek of deze info vragen of opmerkingen heeft dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met uw bestuurder: Agostino Di Giacomo Russo tel 055 577 26 40 of per mail: a.digiacomorusso@remove-this.cnvdibo.nl