Gemeente Teylingen


Wijkmarkt Sassenheim goed bezocht!

12 november 2008

PERSBERICHT 11 november 2008 - Maandagavond 10 november bezochten raads- en collegeleden Sassenheim. Het ging om het gebied tussen de Rijksstraatweg, de Hoofdstraat, de Parklaan, de Menneweg en de A44. De wijkmarkt werd door veel bewoners bezocht.

Wandeling door de wijk

De wandeling begon om 18.00 uur vanuit partycentre De Oude Tol. Ondanks het slechte weer, liepen bij de wandelingen toch nog een aantal burgers mee. Belangrijke onderwerpen waren een tekort aan parkeerplaatsen, de overlast van hangjongeren en te hard rijden. Een veel aangedragen onderwerp was de speelvoorziening. Vooral werd aandacht gevraagd voor speelvoorzieningen op plekken waar geen kinderen wonen, maar waar wel regelmatig (klein)kinderen komen.

Wijkmarkt

Na de wandeling begon de wijkmarkt in De Oude Tol. Veel bewoners waren naar de wijkmarkt gekomen. De gemeente is dan ook tevreden over de opkomst.

Verkeer en parkeren

Raadslid Bob Keeven vertelde dat de gemeente bezig is met het opstellen van een verkeers- en vervoersplan. De parkeerproblematiek en het treffen van verkeersremmende maatregelen worden meegenomen in dit plan. Samen met de suggesties die de bewoners en andere instellingen hebben gedaan.

Eigen verantwoordelijkheid

Bewoners gaven voorbeelden van (kleine) irritaties, zoals te hard rijden of het op straat laten staan van de afvalcontainers, die in hun ogen door de gemeente moeten worden opgepakt. Niet alle problemen hoeven echter door de buitengewone opsporingsambtenaar of door de politie opgelost te worden. De raadsleden Alewijnse en Van der Steur gaven voorbeelden waarbij burgers elkaar kunnen aanspreken op hun gedrag. Denk hierbij juist aan te hard rijden of de afvalbak die de hele week op straat staat.

Afval

Raadslid Ard van der Steur informeerde de aanwezigen over het afvalbeleidsplan en de overgang naar één milieustraat in Voorhout. Het zal voor veel mensen nog even wennen zijn maar deze keuze heeft ook zijn voordelen. De openingstijden zijn ruimer en het is goedkoper om één milieustraat te hebben dan drie zoals nu het geval is.

Speelplaatsen
Het speelplaatsenplan kwam ook ter sprake. Raadslid Joost Peetoom gaf aan dat de gemeenteraad een bedrag van EUR 800.000,- beschikbaar heeft gesteld om in de komende 4 jaar de speeltuinen aan te pakken. Wethouder Homan lichtte toe dat in januari 2009 bekend is welke speelplaatsen als eerste worden aangepakt. Bewoners worden nauw betrokken bij de inrichting van de speelterreinen. De gemeente vindt het belangrijk dat in de directe woonomgeving van kinderen speelgelegenheid is. Dat heeft hoogste prioriteit. Daarnaast wordt ook gekeken of er op andere plekken in de gemeente behoefte is aan speelplaatsen.

Hangjeugd

Raadslid Rob ten Boden ging in op het onderwerp hangjeugd. Hangen is van alle tijden. Hangen mag, daar is niets mis mee. Overlast en vandalisme niet. Wanneer deze zaken spelen treed de gemeente op. De wijkagent houdt regelmatig toezicht op de hangplekken.

Na het formele uurtje hadden de aanwezigen de gelegenheid apart nog eens door te praten met wethouders en raadsleden. Hier werd veel gebruik van gemaakt.

Volgende wijkbezoek

Voor het gemeentebestuur van Teylingen is dit het 8e wijkbezoek. De twee laatste wijken komen in 2009 aan de beurt. Eén in Warmond en één in Sassenheim.

Kunstweek Warmond 2008