VVD


12-11-2008

VVD eist opheldering over 'spectaculaire PvdA-actie' mail Aboutaleb

VVD eist opheldering over mail Aboutaleb.

De VVD-Tweede Kamerfractie, bij monde van woordvoerder Atzo Nicolaï, wil zo snel mogelijk opheldering van staatssecretaris Aboutaleb (Sociale Zaken) over een mail waarin hij lokale PvdA-ers oproept goede sier te maken met rijksbeleid.

In Aboutalebs mail, die Nicolaï kreeg van een bezorgde VVD-er in het land, rept de staatssecretaris over vijftig miljoen euro die dit kabinet heeft uitgetrokken om mensen met een laag inkomen te ondersteunen. Aboutaleb zegt letterlijk dat het `een spectaculaire PvdA-actie is' terwijl hij uitdrukkelijk geen partijpolitieke propaganda vanuit zijn functie mag uitventen. De VVD vindt deze actie ronduit schandelijk.

Nicolaï: "Aboutaleb gaat hier op meerdere terreinen de mist in. De belastingbetaler moet vijftig miljoen euro ophoesten voor deze PvdA-campagne. Dit kan echt niet. Een staatssecretaris dient heel Nederland, niet alleen zijn partij. Daarnaast betekent dit initiatief dat we de sociale diensten met bergen extra werk opzadelen." De VVD heeft om een spoeddebat gevraagd met Aboutaleb om deze situatie zo snel te bespreken.