Provincie Limburg

Persberichten

Onderzoek toekomstperspectief nieuwe voetbalclub op topniveau Gezamenlijke persverklaring van de Provincie Limburg, Fortuna Sittard en Roda JC:

Fortuna Sittard en Roda JC onderzoeken de verschillende scenarios voor de toekomst om voetbal op niveau mogelijk te maken. Voor beide clubs is dit hét moment om samen over de toekomst na te denken. Bijna 70% van de voetballiefhebbers in Limburg is van mening dat een sterke voetbalclub goed is voor Limburg en voor de voetbalclubs. Als zon Limburgse club zich kan meten met de nationale toppers, dan zegt ruim tweederde van voetbalminnend Limburg dat ze daar trots op zouden zijn.

Met de huidige begroting wordt het voor Roda JC moeilijk om haar subtoppositie in de eredivisie te behouden Gelijktijdig staat de proflicentie van Fortuna Sittard onder zware druk van de KNVB. Dit heeft ertoe geleid dat beide clubs, samen met de Provincie, de intentie hebben uitgesproken de mogelijkheden van een nieuwe club te willen onderzoeken en wat de rol van beide clubs hierin zou kunnen zijn. De verschillende scenarios worden in een zorgvuldig proces onderzocht.
Om dit proces zorgvuldig te kunnen doorlopen is een stuurgroep ingesteld, bestaande uit professionals op het vlak van economisch draagvlak, financiën én de sport- en voetbalwereld. In deze stuurgroep zijn ook Roda JC en Fortuna Sittard vertegenwoordigd. Verder komen er een aantal werkgroepen die de verschillende aspecten in beeld brengen.

De stuurgroep gaat een zorgvuldig proces in waarin alle aspecten in beeld worden gebracht en alleen op grond van diepgaande onderzoeken naar draagvlak en marktmogelijkheden worden besluiten genomen.

De besturen van Fortuna Sittard en Roda JC realiseren zich dat zelfs het uitspreken van de wil om de mogelijkheden te onderzoeken voor een nieuwe toonaangevende club veel emoties bij supporters zal losmaken. Toch kunnen deze emoties de ambities niet in de weg staan. De Provincie Limburg ondersteunt de gedachte van beide besturen en is bereid het onderzoeksproces te faciliteren in financiële en personele zin.

In de droom van de beide besturen van Fortuna Sittard en Roda JC ontstaat er straks een club waarin eigen Limburgs talent volop de kans krijgt zich te ontwikkelen tot topspelers. Een club die, met een gezonde financiële begroting, op sportief vlak topprestaties neerzet. Een club waar een brede supportersgroep zich betrokken bij voelt.

12-11-2008 13:58