BedrijfsautoRAI

Fiat Scudo èn Ducato âSafety Plus Vehicleâ

(11/12/2008)
De Fiat Ducato èn de Fiat Scudo zijn onderscheiden met het âSafety Plus Vehicleâ certificaat. Dit keurmerk is in het leven geroepen door keuringsinstantie DEKRA in samenwerking met verzekeringsmaatschappij Allianz en Daimler.
Met dit certificaat worden de actieve en passieve veiligheid van een modelreeks en de veiligheidsuitrusting van de afzonderlijke modellen beloond. De twee Fiat bedrijfswagens overtuigden de onderzoekers en maken nu deel uit van de selecte groep âSafety Plus Vehiclesâ. Ze behoren hiermee tot de veiligste bestelwagens op de Duitse markt.

De basis voor deze succesvolle certificering is het hoge veiligheidsniveau van de Fiat Scudo en de Fiat Ducato. Beide modellen zijn uitgerust met airbags voor de bestuurder en de bijrijder, actieve gordelspanners, ABS met EBD en ESP met ASR inclusief Hill Holder. Zijairbags en gordijnairbags optimaliseren de veiligheid in de bestuurderscabine. Bovendien beschikken deze Fiats ook nog eens over een onderstel dat optimaal geschikt is voor het bestelwerk.

Het functioneren van het ESP is afgesteld op de speciale eisen die verbonden zijn aan het vervoer van lading. Een speciaal kenmerk van de Fiat Ducato is de adaptieve Load Control (LAC, Load Adaptive Control), dat tijdens het rijden het gewicht van de lading en de verdeling daarvan vaststelt. De reactie van ABS, ESP en ASR wordt voortdurend op deze waarden afgesteld. De Fiat Ducato overtuigt daarnaast met extra uitrustingsdetails die de veiligheid verhogen en die het werk van de bestuurder verlichten. Een goed voorbeeld daarvan is de volledig geïntegreerde achteruitrijcamera, parkeerassistentie en cruise control.

De toekenning van het âSafety Plus Vehicleâ certificaat aan de Fiat Scudo en de Fiat Ducato onderstreept de professionele en succesvolle aanpak van Fiat Professional op het gebied van rijveiligheid. Het neutrale âkeurmerkâ voor de veiligheidsnorm is herkenbaar aan een sticker op de achterkant van het voertuig en moet om de twee jaar tijdens een controle worden vernieuwd. Fiat Professional is na Mercedes de tweede fabrikant die gecertificeerde zekerheid voor bestelwagens aanbiedt en toont daarmee aan intensief betrokken te zijn bij meer veiligheid in de transportsector.

The European Road Transport Show 2007