Ingezonden persbericht


Nieuwe postacademische masteropleiding Risicomanagement in Twente

Aan de Universiteit Twente start in januari 2009 een nieuwe, postacademische Master in Risicomanagement. Het is een deeltijdopleiding, met twintig seminars van elk 5 dagdelen, die op de donderdagen en vrijdagen aaneengesloten worden gehouden met een frequentie van eens per maand.

Deze masteropleiding is uniek in Nederland door het integrale karakter en bestemd voor kandidaten met werkervaring in zowel de publieke als private sector. De opleiding ondersteunt een carrière als (risico)-manager dan wel als risicomanagementadviseur.

De zowel publieke als private organisatie staan centraal in deze opleiding. Risicobeoordeling, risicobeheersing, communicatie en organisatie rond risico's vormen de inhoudelijke rode draad. Invloeden vanuit de omgeving van de organisatie, en invloeden vanuit de organisatie op de omgeving worden eveneens behandeld. De verschillende specialistischer terreinen van risicomanagement komen aan de orde in een serie Bijzondere onderwerpen. Voorbeelden daarvan zijn: HRM, projecten, financiële risico's en technologische risico's. In een binnenlandse en een tweede, buitenlandse, studiereis krijgen de cursisten de gelegenheid tot verdere verdieping. Ook het "leren van elkaar", tijdens de seminars en studiereizen, vormt een belangrijk uitgangspunt van de opleiding.

De opleiding wordt afgesloten met een casusproject. De daarvoor benodigde kennis en vaardigheden worden vooraf in een tweede, parallelle leerlijn door de cursisten verworven.

Aan de toelating tot de opleiding is een toelatingsprocedure verbonden. De eisen zijn onder andere: passende HBO- of WO-bacheloropleiding en minimaal drie jaar relevante werkervaring.

De voorbereiding voor de accreditatie (door NVAO) is in gang gezet en volgens planning zal accreditatie verkregen zijn tijdens de eerste uitvoering van de opleiding. Dan wordt de graad Master of Science toegekend.

Tot de staf van de opleiding behoren toonaangevende docenten van de Universiteit Twente en van daarbuiten.

De kosten voor deze opleiding, die twee en een half jaar duurt, bedragen E 25.800,--.



Ingezonden persbericht