Politie Rotterdam Rijnmond

Woensdag 12 november 2008


* SCOOTERCONTROLE
ROTTERDAM - De Verkeerspolitie heeft maandag een mobiele scootercontrole gehouden in het kader van de Aanpak Scooter Overlast (ASO). De controle vond op verschillende locaties plaats op de Straatweg, Heemraadsplein, Mijnsherenlaan en de Koemarkt in Schiedam. In totaal werden veertig scooters/bromfietsen gecontroleerd en zijn er vijftentwintig bekeuringen uitgeschreven voor o.a.: geen helm dragen, rijden op fietspad, te hard rijden, geen verzekering, technische gebreken, negeren rood licht en rijden zonder rijbewijs.


* AANPAK JEUGD IN ZUIDLAND
ZUIDLAND - De politie heeft extra ingezet op de aanpak van jeugdoverlast in Zuidland. Donderdagavond rond acht uur stelden agenten een onderzoek in diverse klachten die bij de politie waren gedaan. Er was ondermeer een ruit ingegooid van een voertuig. In de omgeving van de Wilhelminastraat troffen agenten een groep luidruchtige jeugd aan; ze zaten op het schoolplein aan de Julianastraat. De 12 kregen een bekeuring voor het veroorzaken van overlast. Diverse personen hadden geen ID bij zich, hetgeen ook een bekeuring opleverde. Alle jongeren zijn thuisgebracht, waarna een gesprek volgde met de ouders. Dit huidige beleid, in overleg met de gemeente, leidde over het algemeen tot positieve reacties van de ouders. Ook de dag erop, op vrijdag, troffen agenten een groep jongeren aan bij de deuren van het winkelcentrum. De groep was hinderlijk aanwezig en blokkeerde een vrije doorgang. De buurtagent heeft de ouders een brief gestuurd over het gedrag van hun kinderen. De politie is in overleg met de gemeente over een gezamenlijke aanpak.


* POLITIE HOUDT VERWARDE VERDACHTE AAN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL / ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een verwarde man aangehouden die een hond van een andere man wilde meenemen. Dinsdagochtend rond half elf kreeg de politie melding dat op straat een man een hond wilde afpakken van een andere man. Een 70-jarige man uit Capelle aan den IJssel liep op de Da Costasingel, toen een 40-jarige man uit Capelle aan den IJssel dacht dat het zijn hond was. Hij wilde de hond afpakken en duwde de 70-jarige tegen een hek en pakte hem beet. Hij hield er last van zijn nek en aan zijn handen aan over. Agenten arresteerden de 40-jarige man en brachten hem over naar een politiebureau. Daar is de man door een politiearts beoordeeld. Hij is gedwongen opgenomen in de zorg.


* POLITIE HOUDT STRAATROVER EN HELER AAN
ROTTERDAM-OOST / CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft dinsdag 4 november een 15-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden voor een beroving van een 27-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel. Op maandagavond 1 september 2008 stapte de vrouw een lift in van een flatgebouw aan de Baronie. Ook de jonge Rotterdammer liep met haar mee. Op de derde verdieping pakte hij haar vast in haar gezicht. Hierop liet zij haar telefoon, waarmee zij op dat moment aan het bellen was, uit haar handen vallen. Vervolgens rende zij weg uit de lift. Toen ze even later terugkwam was haar telefoon verdwenen. Hierop alarmeerde zij de politie. Agenten stelden onmiddellijk een controle in de omgeving in maar troffen de jongen niet meer aan. Na onderzoek hield de politie op dinsdag 4 november een 27-jarige man uit Capelle aan den IJssel aan. Hij was in het bezit van de gestolen telefoon en verklaarde deze voor 30 euro van de 15-jarige jongen gekocht te hebben. Hij werd aangehouden voor heling. Tevens werd de telefoon in beslag genomen. Op woensdag 5 november hielden politiemedewerkers de jonge straatrover aan en brachten hem over naar het politiebureau. Hij bekende de beroving.


* MAN VALT MET SCOOTMOBIEL
MAASSLUIS - Een 88-jarige man uit Maasland is dinsdagmiddag rond half vier gevallen. De Maaslander reed op een scootmobiel op de Schubertlaan toen hij schrok van een aankomende auto. Hierop maakte hij een stuurbeweging waardoor de scootmobiel kantelde. Vervolgens viel de oude man met zijn hoofd op de grond. Hij liep hierbij een hoofdwond op. Het slachtoffer werd bij een huisartsenpost behandeld aan zijn verwonding.


* POLITIE HOUDT TWEE MANNEN AAN NA STRAATROOF

ROTTERDAM-ZUID / TARWEWIJK - De politie heeft twee mannen aangehouden die verdacht worden van straatroof. In de nacht van dinsdag op woensdag rond kwart over twaalf kreeg de politie melding van een straatroof; surveillerende agenten werden door een jongen op de fiets aangesproken dat de 15-jarige Rotterdammer zojuist was beroofd van zijn GSM door twee jongens op fietsen. Dit was op de kruising van de Wolphaertsbocht en de Pleinweg. Het slachtoffer kon duidelijke signelementen geven. Hij is bij de agenten in het politievoertuig gestapt en zijn gaan zoeken naar de verdachten. Op de Brielselaan ter hoogte van een hotel herkende het slachtoffer 1 van de verdachten. De andere verdachte zat in een geparkeerd staande auto. Agenten hielden het tweetal en bracht hen over naar een politiebureau. Daar zijn de Rotterdammers in de leeftijd van 28 en 32 ingesloten voor nader onderzoek. Bij de fouillering had 1 van de dader een nijptang in zijn broeksband. Later bleek dat 1 van de verdachten had gereden op een gestolen fiets. De tweede fiets was mogelijk ook van diefstal afkomstig. De rijwielen zijn in beslag genomen door de agenten.

Dinsdag 11 november 2008


* ONDERZOEK NA OVERLIJDEN MAN
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een grootschalig onderzoek opgestart nadat een man ernstig gewond is aangetroffen op de Claes de Vrieselaan. Hij is ter plaatse overleden. De politie heeft een 44-jarige Rotterdammer aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De man is op signalement aangehouden in de omgeving. Dinsdagmorgen rond vijf uur kreeg de politie melding dat in een woning aan de Claes de Vrieselaan een man was neergeschoten. Ter plaatse lag een man zwaargewond in de hal van het huis. De man, een 42-jarige Rotterdammer, is ter plaatse gereanimeerd, maar is daar uiteindelijk toch aan zijn verwondingen bezweken. De recherche is gestart met sporenonderzoek en doet een buurtonderzoek. Getuigen, danwel mensen die anderszins informatie hebben, kunnen bellen met de recherche van district Rotterdam-West op 0900-8844 of anoniem tips doorgeven via M. op 0800-7000.


* VROUW AANGEHOUDEN NA VALSE MELDING
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een vrouw aangehouden nadat zij medewerkers van een fastfoodzaak aan de Coolsingel had bedreigd. Maandagmiddag rond drie uur kreeg de politie melding dat een vrouw tegen een medewerker van het bedrijf had gezegd dat er in de kelder een tas stond met een gevaarlijke vloeistof erin. Hierop was zij weggegaan. De medewerkers hebben direct contact opnomen met de politie. De vrouw die ondermeer een bankgebouw was ingelopen, is met cameratoezicht in de gaten gehouden. Op de Coolsingel hebben agenten de verdachte met getrokken wapen aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. In de twee tassen die ze bij zich had, bleek niet gevaarlijks te zitten. Het pand van de fastfoodzaak, en het ernaast gelegen Italiaans restaurant zijn ontruimd. Ook is één rijstrook van de Coolsingel afgezet. Politiemedewerkers van de afdeling Wapens & Techniek stelden een onderzoek in in het pand en troffen niets verdachts aan. Hierop is de afzetting opgeheven. Op het bureau is de 42-jarige verdachte Rotterdamse vrouw verhoord. Daar heeft ook een politiearts onderzoek bij de vrouw gedaan. Zij zal worden overgebracht naar een psychiatrische inrichting.


* WEET WIE U BINNEN LAAT
ROTTERDAM - Bij de politie komen nog regelmatig meldingen binnen van oudere die zijn opgelicht door mensen die zich voordoen als thuishulp of medewerkers van een andere organisatie. Ga niet in op een zielig verhaal en wees kritisch als men u onaangekondigd hulp komt bieden. Ook achter nette kleding en een vriendelijk gezicht kan een oplichter schuil gaan. Twee leuke jongedames bellen aan en doen zich voor als apotheekmedewerksters. Zonder dat de bewoner op de hoogte gesteld is van de komst van de dames, komen ze zijn medicijnen checken. Een beetje verbaasd maar overrompeld laat de bewoner de vrouwen binnen. Eenmaal binnen gelaten maakt één van de dames een praatje met de bewoner. Deze wordt zodanig afgeleid dat hij nauwelijks doorheeft dat de andere vrouw door het hele huis loopt. Tussen neus en lippen door wordt de bewoner gevraagd naar een pinpas. Vervolgens, van het een op andere moment, verlaten de vrouwen de woning en laten de bewoner verbaast achter. Dan begint te twijfelen aan de oprechtheid van de apotheekmedewerkers en controleert de aanwezigheid van zijn waardevolle spullen. Zijn portemonnee ligt open op de keukentafel en zijn geld en pinpas zijn verdwenen.
Als het de oplichters inderdaad gelukt is om de pinpas van een bewoner te bemachtigen, bellen zij vaak even later de bewoner op. Ze doen zich voor als bankmedewerkers en zeggen dat de pinpas van de betrokkene gevonden is. Om de pas te blokkeren heeft de bank zogenaamd de pincode van de pas nodig.
Dit is een voorbeeld van een van de vele werkwijzen van oplichters. Helaas komt dit verschijnsel nog te vaak voor. De afgelopen drie maanden zijn op Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee tenminste 7 mensen slachtoffer geworden van een zogenoemde babbeltruc. Veel voorkomende werkwijzen zijn dat mensen zich voor doen als thuishulp, iemand van een elektriciteitsbedrijf, apotheekmedewerkers, etc. Ook gebeurt het dat jonge mensen aan de deur komen met de vraag om geld te lenen. Bijvoorbeeld voor de bus, omdat ze dringend naar huis moeten maar geen geld meer hebben.
De politie waarschuwt voor onbekende mensen die onaangekondigd op de stoep staan en binnen willen komen. Laat ze niet binnen! Ook benadrukt de politie dat een echte bankmedewerker nooit naar uw pincode vraagt. Niemand heeft uw pincode nodig en niemand hoeft hem te weten!
Heeft u iets dergelijks meegemaakt en niet eerder aangifte gedaan, neem dan contact met ons op. Dat kan via het politie telefoonnummer 0900-8844.

Maandag 10 november 2008


* KIND (6) OVERLEDEN NA BRAND IN WONING / POLITIE ONDERZOEKT

TOEDRACHT
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - De politie onderzoekt de toedracht van een brand in een woning aan de Zandrak in Krimpen aan den IJssel. Zondagmiddag rond kwart over vijf kreeg de politie melding van een brand in een woning aan de Zandrak. Kort daarop kregen agenten het bericht dat er een nog een kind van zes jaar in het huis aanwezig was. Omstanders zouden bezig zijn om het kind nog uit de woning te halen. De brandweer heeft het slachtoffertje van de zolder gehaald en is op straat gereanimeerd. Hij is in zorgwekkende toestand overgebracht naar het Sophia Kinderziekenhuis, waar hij later op de avond is overleden. Een zevental personen had tijdens hun pogingen om het huis binnen te gaan, rook in geademd. De ambulancedienst heeft de mensen ter plaatste bekeken en hoefden niet naar het ziekenhuis. Door de politie is slachtofferhulp aan de betrokkenen aangeboden. De vader van de jongen had ook rook ingeademd, en is overgebracht naar het EMC. Rond kwart voor zes gaf de brandweer het sein 'brand meester'. De politie onderzoekt de toedracht van de brand.


* AANHOUDING VOOR ZWARE MISHANDELING
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van zware mishandeling. Zondagmiddag rond half vijf kreeg de politie melding dat een man bij een andere man tanden uit het gebit had geslagen. De melding was gedaan door een vrouw (een 39-jarige vrouw uit Rotterdam) die verklaarde dat de verdachte (een 43-jarige Rotterdammer) haar ex-vriend was, en dat het slachtoffer (een 44-jarige man uit Vlaardingen) haar huidige vriend was. Dit was gebeurd bij een auto bij de L. Ngoyiweg. Agenten hielden de verdachte aan en brachten hem over naar een politiebureau voor nader onderzoek. De verdachte had ook de meldster bedreigd. Het slachtoffer is met een kaakfractuur overgebracht naar een ziekenhuis.


* TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA STEEKPARTIJ

ROTTERDAM-WEST - De politie heeft twee verdachten aangehouden na een steekpartij. Zondagmiddag rond kwart voor zes kreeg de politie melding dat twee mannen met elkaar hadden gevochten en dat er een steekpartij was geweest. Dit was aan de Mathenesserlaan. Eén van de mannen is overgebracht naar het EMC ziekenhuis; de andere man is aangehouden. In het ziekenhuis is door agenten het eerste verhoor afgenomen. Op basis van onderzoek, is uiteindelijk ook de tweede man aangehouden. Het tweetal, Rotterdammers in de leeftijd van 21 en 31 jaar oud, is ingesloten voor nader onderzoek. De politie onderzoekt de toedracht. De oorzaak van de onenigheid ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.


* AANHOUDING AUTO-INBREKER
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft een verdachte aangehouden voor een inbraak in een auto. Maandagochtend rond drie uur zagen surveillerende agenten in burgerkleding twee mannen bij een auto staan op de Primulastraat. Toen ze het tweetal wilden controleren, renden ze weg. De politiemensen gingen er met de auto achteraan en hielden er één aan op de Fuchsiastraat. De 28-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats is overgebracht naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek. De verdachten hadden tijdens hun vlucht een tas weggegooid. In de tas troffen de agenten inbrekerswerktuigen, waaronder een schroevendraaier, aan en enkele waardevolle goederen zoals een DVD-speler en een PDA. Het voertuig waar is ingebroken, een taxi, is in beslag genomen door de recherche. De politie onderzoekt de toedracht en is op zoek naar de identiteit van de overige betrokkene(n).

Zondag 9 november 2008


* KLEINE ALCOHOLCONTROLE; GROOT RESULTAAT

ROTTERDAM-CENTRUM - Politieagenten hielden in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen elf en vijf uur op de kruising van de Karel Doormanstraat met de Kruisstraat een alcoholcontrole. In totaal werd van 325 personen een blaastest afgenomen. 15 van hen bleken teveel alcohol genuttigd. Onder hen waren 7 beginnend bestuurders. Tegen alle 15 bestuurders is proces-verbaal opgemaakt. Eén van hen was ook nog in het bezit van 22 gripzakjes met verdovende middelen. Hij is overgedragen aan de afdeling Opsporing die verder onderzoek verricht.


* TWEE MANNEN WEEKEND VAST
SCHIEDAM/ MAASSLUIS - In het kader van het weekendarrangement zijn zaterdag 2 mannen voor het plegen van geweld in aanmerking gekomen voor een weekendje weg in de sober ingerichte cellen van het politiebureau te Vlaardingen. Een 43-jarige inwoner uit Maassluis sloeg zaterdagavond rond half twaalf, in een horecagelegenheid aan de Fenaxoliuslaan, een 35-jarige plaatsgenoot zonder aanleiding. Nadat de verdachte was aangehouden bleek hij 1.12 promillage alcohol in zijn bloed te hebben. Hij is ingesloten en bleek na overleg met de Officier van Justitie in aanmerking te komen voor het arrangement. Een 27-jarige Pool sloeg in de nacht van zaterdag op zondag, rond drie uur, uit het niets de 46-jarige eigenaar van de horecagelegenheid aan de Broersvest in zijn gezicht. Hierna probeerde hij weg te rennen. De portier hield de man aan en droeg hem over aan gewaarschuwde agenten. Ook deze verdachte kwam, na overleg met het Openbaar Ministerie, in aanmerking voor een weekendje weg.

Zaterdag 8 november 2008


* POLITIE ARRESTEERT INBREKERS
BARENDRECHT - Politiepersoneel van het district Zuid heeft vrijdagavond twee verdachten gearresteerd kort na een inbraak aan de Klaproos. De politie onderzoekt of zij meer inbraken hebben gepleegd. Na een melding woninginbraak heterdaad aan de Klaproos waarbij de verdachten er vandoor waren gegaan, stelden meerdere politie-eenheden direct een uitgebreid onderzoek in. Op de Klaproos zagen zij dat één van de verdachten er vandoor ging in de richting van de Walmolen. Na een achtervolging te voet werd de 48-jarige verdachte zonder vaste verblijfplaats aangehouden op de Torenmolen. Bij de Klaproos werd de tweede verdachte, een 31-jarige man zonder vaste verblijfplaats gearresteerd. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau waar zij zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Later bleek dat ook in een woning aan de Torenmolen was ingebroken. De politie heeft meerdere goederen in beslag genomen. Zo lieten de verdachten tijdens de vlucht een tas met daarin een laptop en breekijzer vallen. De verdachten waren in het bezit van een groot geldbedrag, één busje traangas, sieraden uit de woning en schroevendraaiers. Tijdens de fouillering werden autosleutels bij de verdachten aangetroffen. Na een onderzoek werd de betreffende auto gevonden en in beslag genomen. In de auto van de verdachten lagen sieraden in een krant in het dashboardkastje. Al deze goederen zijn in beslag genomen.


* MAN GEWOND NA SCHIETPARTIJ IN WONING
ROTTERDAM - Een 29-jarige bewoner van de Palsterkamp is vrijdagavond gewond geraakt na een schietpartij in een woning aan de Palsterkamp. Kort na zeven uur werd het slachtoffer in zijn woning door drie mannen bedreigd met een vuurwapen en een mes. De 29-jarige man raakte gewond nadat er een schot was gelost. Na behandeling in het ziekenhuis kon hij zaterdag weer naar huis gaan. In de woning waren meerdere mensen aanwezig. Zij raakten niet gewond. De recherche van het district Zuid is een onderzoek gestart naar de exacte toedracht en omstandigheden van deze schietpartij. Tijdens de verhoren van het slachtoffer en de getuigen wordt gebruik gemaakt van een tolk.


* POLITIE ONDERZOEKT OVERVAL IN WONING
SCHIEDAM - De recherche van het district Waterweg-Noord is een uitgebreid onderzoek gestart naar overval in een woning aan de Stadhouderslaan. Een aantal mannen kwam rond negen uur de woning in en bedreigde de bewoners, een 47-jarige man en zijn 47-jarige vrouw, met een vuurwapen. Het echtpaar en twee in de woning aanwezige jongens van 15 en 16, werden opgesloten in een kelder waarna de woning werd doorzocht. Een arrestatieteam van de politie Rotterdam-Rijnmond heeft de slachtoffers bevrijd, nadat de woning was doorzocht op de nog mogelijke aanwezigheid van vuurwapengevaarlijke verdachten. De aanpak van overvallen heeft voor de politie Rotterdam-Rijnmond de allerhoogste prioriteit. Eind 2007, begin 2008 vond er grote stijging plaats. Om dit te stoppen stellen vele tientallen politiemensen dag en nacht alles in het werk om dit voor elkaar te krijgen. Zowel preventief door gericht en zichtbaar te surveilleren, denk hierbij aan de rondcirkelende helikopter of tijdens openings- en sluitingstijden en agenten die surveilleren in burgerkleding. Maar ook door onafgebroken recherchewerk om de daders te pakken. De politie arresteerde dit jaar 170 overvallers. Dit betekent niet dat de politie stopt met haar extra activiteiten. Sterker nog, de aanpak van overvallen heeft prioriteit nummer 1. Ervaring uit voorgaande jaren leert dat in de donkere maanden het aantal overvallen toeneemt. Om dit tegen te gaan hebben de politie en gemeente maatregelen genomen en zoeken daarbij de samenwerking met winkeliers als het gaat om voorzorgsmaatregelen zoals bijvoorbeeld camerasystemen. Maar ook het tijdig afromen van geld is belangrijk (ofwel het zorgen dat er niet veel geld aanwezig is in winkels). Ook aan onder meer winkelend publiek en omwonenden wordt gevraagd om altijd alert te zijn op verdachte omstandigheden. Betaal zoveel mogelijk met de pinpas en zorg ervoor dat zo min mogelijk mensen afweten van de mogelijke aanwezigheid van waardevolle goederen in uw woning/kluis. De politie gaat verder met de onderzoeken, preventieve acties en ontwikkelt zich hierbij ook op technologisch gebied. Voor (potentiële) overvallers geldt dat zij door de politie, hetzij thuis of na het uitzitten van de gevangenisstraf, gewaarschuwd worden. De politie houdt ze in de gaten en zet alles op alles om verdachten van overvallen aan te houden.


* DUITSER IN PORTIEK BEROOFD VAN RUIM HONDERD MOBIELE TELEFOONS

ROTTERDAM - De recherche van het district Feijenoord-Ridderster is een onderzoek gestart naar een beroving op de Hontenissestraat. Een 49-jarige Duitser had zaterdag kort na middernacht afgesproken om ruim honderd gsm's af te leveren voor de prijs van zo'n 20.000 euro. Op de afgesproken plaats werd de man meegenomen een portiek in waar hij plotseling door meerdere mannen werd bedreigd met een vuurwapen. De daders gingen er met de mobieltjes, geld, een horloge en de Mercedes van het slachtoffer vandoor.


* MAN ZWAAR GEWOND NA VECHTPARTIJ IN WONING

ROTTERDAM - Een 38-jarige Rotterdammer is zaterdag kort na middernacht gewond geraakt in een woning aan de Koenenstraat. In de woning was door nog onbekende oorzaak onenigheid ontstaan tijdens een feestje. Er ontstond een vechtpartij waarbij de man hoofdletsel opliep. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft in de woning twee vrouwen van 23 en 37 uit Rotterdam en een 26-jarige Rotterdammer aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De recherche van het district Oost onderzoekt de zaak om te achterhalen wat er exact in de woning heeft afgespeeld.


* 15 AANHOUDINGEN NA ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een alcoholcontrole gehouden op de Kruisstraat en de Karel Doormanstraat. Tussen elf en vijf uur moesten 325 bestuurders een blaastest afleggen waarna 15 mensen werden gearresteerd voor het rijden onder invloed van alcohol. Zeven van hen waren beginnend bestuurder. Ook arresteerde de politie een man die ruim 20 zakjes gebruikershoeveelheden cocaïne bij zich had.


* INDRINKCONTROLE TIJDENS SCHOOLFEEST
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Oost hebben vrijdagavond in samenwerking met een middelbare school aan de Alexandriestraat, Bouwman GGZ, RET, de deelgemeente en een discotheek aan de Prins Alexanderlaan voor de tweede keer een preventieve actie gehouden onder het motto 'Veilig Uitgaan!'. Deze anti-indrinkactie werd gehouden in het kader van het project Tegenhouden (jeugd/geweld). In de discotheek aan de Prins Alexanderlaan in Rotterdam, werd een schoolfeest georganiseerd door een middelbare school aan de Alexandriestraat in Rotterdam. Dit schoolfeest werd door de politie aangegrepen om het indrinkgedrag (voordrinken van alcohol) in beeld te brengen en de daaruit voortvloeiende randverschijnselen (mishandelingen, vernielingen / openlijke geweldplegingen) tegen te gaan. Een ander doel was om hiermee een stuk bewustwording teweeg te brengen bij de jeugdigen zelf, ouders, school en de omgeving. Na overleg gaven zowel de school en de discotheek aan, hier graag aan mee te willen werken. Dit werd ook met de jongeren besproken. Door de (beveiligings)medewerkers van de discotheek werd een afzetting gemaakt waar alle jeugdigen een blaastest konden afleggen. Bouman GGZ had in de discotheek een stand ingericht waar leerlingen informatie konden krijgen over alcohol en drugs. Bij deze stand hebben zo'n 112 jeugdigen zich gemeld voor het vrijwillig invullen van een vragenlijst over alcohol en drugs. In totaal hebben 1093 jeugdigen een blaastest ondergaan en niemand blies een indicatie welke wees op alcoholgebruik. Uit reacties van zowel de schoolleiding, scholieren en hun ouders bleek dat deze anti-indrinkactie als zeer positief werd ervaren. Ook gaven zij aan deze anti-indrinkactie in de toekomst te willen herhalen.


* VIJF AANHOUDINGEN TIJDENS ALCOHOLCONTROLE

HOEK VAN HOLLAND - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben vrijdagmiddag en -avond een alcoholcontrole gehouden op de Dirk van den Burgweg en de Lemaireweg. Tussen vier en elf uur moesten 1500 bestuurders een blaastest afleggen waarna vijf mensen werden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol (hoogste waarde: 830 ug/l). Tijdens de controle werd samengewerkt met personeel van 3VO.