Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - woensdag 12 november 2008

Herinrichting Park Van Randwijcklaan-Willem Barentszstraat krijgt vorm

Het college van burgemeester en wethouders heeft gisteren het voorlopig ontwerp van het Park Van Randwijcklaan-Willem Barentszstraat vastgesteld. Het voorlopig ontwerp is dankzij een participatietraject met omwonenden tot stand gekomen.

Het park Van Randwijcklaan-Willem Barentszstraat wordt als onderdeel van de herontwikkeling van het gebied Willem Barentszstraat en omgeving heringericht. Begin dit jaar is daarom een aantal varianten aan de omwonenden voorgelegd. De variant met de meeste stemmen is met de suggesties van omwonenden uitgewerkt tot een voorlopig ontwerp. Deze is gisteren door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld.

In het park zijn de volgende functies opgenomen:

- een activiteitenplein bestaande uit een sport- en ontmoetingsplek voor de 12+ jeugd, waaronder een Richard Krajicek-Playground,
- een speelplek voor kinderen tot 12 jaar,
- een bloementuin met kunstwerken,

- een hondenuitlaatplaats.

Informatiebijeenkomst

Om omwonenden te informeren en de gelegenheid te geven voor het stellen van vragen is er op donderdag 27 november een inloopavond in De Drietand, Neptunusplein 70. Belangstellenden zijn welkom tussen 16.00-20.00 uur.

Planning
De voorlopige planning is dat de werkzaamheden in februari 2009 van start gaan en in juli 2009 grotendeels afgerond zijn.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort