Korps Landelijke Politiediensten

Nieuw inbrekersgereedschap bij Ochtendgloren

Rijssen-Holten, 12-11-2008 o In één van de ruim 950 gecontroleerde voertuigen tijdens Ochtendgloren is een auto vol met nieuw inbrekerswerktuig aangetroffen. De vier verdachten die zijn ingesloten in Hengelo hadden op het navigatiesysteem een rijkere wijk in Almelo als einddoel ingetoetst. Zij kwamen wel 300 keer in Blue View.

Vier bestuurders reden in de nacht van 11 op 12 november onder invloed van alcoholhoudende drank. Daarnaast is 61 keer proces-verbaal opgemaakt voor uiteenlopende verkeersovertredingen. Een Zweed reed op spijkerbanden en een automobilist leverde zijn rijbewijs in voor een snelheid van 188 km/uur.

De verschillende opsporingsdiensten die bij de controle aanwezig waren kwamen o.a. de volgende zaken tegen:

De politie trof 5 pakketjes hennepzaad met gebruiksaanwijzing voor telen aan bij een buitenlandse verdachte, die ook nog 25 doosjes met paddos bij zich had.

De parketpolitie heeft bij acht personen vonnissen betekend en boetes geïnd.

De Douane trof een Nederlander aan in een auto met een buitenlands kenteken en gaat de BPM navorderen.

De politie en Douane troffen diverse wapens aan w.o. messen, peperspray en zelfgemaakte handschoenen, welke aan de bovenzijde waren voorzien van hard metaal.

De Belastingdienst heeft 26 van de 43 hits met de kentekenleesapparatuur behandeld en achterhaalde daarmee een invorderbare schuld van 140.000 euro. In totaal zijn vijf voertuigen inbeslaggenomen en is 5300 euro direct geïnd.