Gemeente Oldenzaal


Actueel nieuws

Gemeente Oldenzaal wil achterstallig wegenonderhoud wegwerken

gepubliceerd op : 12-11-2008

De gemeente Oldenzaal wil binnen vijf jaar al het achterstallige wegenonderhoud hebben weggewerkt. Daarvoor heeft het college van burgemeester en wethouders het beleidsplan `Beheren is vooruitzien' vastgesteld, wat binnenkort ter goedkeuring aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.

Momenteel is er mede door bezuiniging te weinig geld beschikbaar om noodzakelijk onderhoud aan wegen te kunnen uitvoeren waardoor het achterstallige onderhoud toeneemt. Zo zijn op het bedrijventerrein De Hanzepoort de parkeerstroken voor vrachtwagens afgesloten met hekken en is er in de Burgemeester Wallerstraat sprake van spoorvorming en scheuren in het asfalt.

In het onlangs door het college vastgestelde beleidsplan `Beheren is vooruitzien' wordt omschreven hoe het probleem binnen vijf jaar kan worden opgelost. Hierbij wordt ook rekening gehouden met andere beleidsplannen die raakvlakken hebben met het wegbeheer, zoals het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan, het Gemeentelijk Rioleringsplan en het Milieubeleidsplan. De bedoeling is om die beleidsplannen zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen, waardoor het achterstallige onderhoud met een relatief laag bedrag kan worden weggewerkt.

Het college zal de raad om een eenmalig bedrag van EUR 1.000.000,-- vragen om het achterstallig onderhoud weg te werken. Daarnaast wordt de raad gevraagd om het structurele onderhoudsbudget met EUR 200.000,-- te verhogen om de toestand van de wegen niet nog verder te laten verslechteren.