Ministerie van Verkeer en Waterstaat

abcdefgh

Aan
de voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Binnenhof 4
2513 AA DEN HAAG

Contactpersoon Doorkiesnummer
- - Datum Bijlage(n) 12 november 2008 - Ons kenmerk Uw kenmerk DGMo/DRV/2008-4427 - Onderwerp
Aanvalsplan OV-chipkaart

Geachte voorzitter,

Bij brief van 7 oktober 2008 (Kamerstukken II, 23 645, nr. 253) heb ik de verwachting uitgesproken een geactualiseerd Aanvalsplan dit najaar - waarschijnlijk eind november - uw Kamer toe te kunnen zenden. Daarin heb ik ook aangegeven dat de afspraken naar aanleiding van het rapport van de Commissie Kist over de meerkosten van de OV-chipkaart worden opgenomen in het Aanvalsplan.

Het geactualiseerde aanvalsplan komt in nauwe samenwerking en in nauw overleg tot stand met alle betrokken partijen in de regiegroep. Op dit moment houdt de heer A.W. Kist een ronde langs de decentrale overheden om zijn rapport nader toe te lichten. De decentrale overheden hechten zeer aan deze toelichting, omdat het rapport ook tal van technische zaken bevat. De verwachting is dat spoedig daarna de actualisatie van het Aanvalsplan kan worden afgerond. Indien uw Kamer dat wenst, is de heer A.W. Kist gaarne bereid in een technische briefing ook uw Kamer nader te informeren over de uitkomsten van zijn rapport en vragen daarover te beantwoorden.
Het bovenstaande brengt met zich mee dat het niet haalbaar is aan de wens van de Kamer te voldoen om het Aanvalsplan, met daarbij inbegrepen de besluitvorming over het rapport van de Commissie Kist, al begin november te ontvangen.

Hoogachtend,

DE STAATSSECRETARIS VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

J.C. Huizinga-Heringa
Postadres Postbus 20901, 2500 EX Den Haag Telefoon 070 351 61 71

Bezoekadres Plesmanweg 1-6, 2597 JG Den Haag Fax 070 351 78 95 bereikbaar met tram 9 (station hs en cs) en bus 22 (station cs)