Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 12-11-2008

POLITIE TREFT WAPENS AAN BIJ HUISZOEKING

ZWIJNDRECHT Naar aanleiding van een tip heeft de politie dinsdagmiddag huiszoeking verricht naar de aanwezigheid van wapens in een woning aan de Zuilenstein. De eigenaar van de wapens, een 44-jarige inwoner van Zwijndrecht, was thuis en deed de deur voor de politie open. In de woning trof de politie 27 wapens aan, waaronder onder meer een kruisboog, een zwaard, imitatiepistolen, balletjespistolen, een mes, een luchtbuks. Ook werd er munitie aangetroffen. Alles is inbeslaggenomen aangezien de eigenaar hier geen vergunning voor had. De man is aangehouden en is in verzekering gesteld.

WINKELDIEVEGGE VERZET ZICH HEVIG TIJDENS AANHOUDING

DORDRECHT Een 42-jarige inwoonster van Dordrecht werd dinsdagmiddag betrapt toen zij een douchekop in haar tas stopte en een winkel aan het P.A. de Kok-plein wilde uitlopen. Toen zij daar echter werd betrapt door een beveiligingsmedewerker weigerde zij mee te lopen en verzette zich hevig. De beveiligingsmedewerker liep daarbij licht letsel op en een aantal goederen in de winkel moesten het ook ontgelden. Uiteindelijk kon de politie de vrouw overnemen en meenemen naar het bureau. Zij is in verzekering gesteld.

AANHOUDING NA BELEDIGING PARKEERCONTROLEUR

DORDRECHT De politie heeft dinsdagmiddag een 44-jarige inwoner van Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden voor het beledigen van een medewerker van stadstoezicht. De parkeercontroleur had al geruime tijd bij een auto gestaan die op de Torenstraat buiten de vakken geparkeerd stond. Toen dit te lang duurde besloot de parkeercontroleur hiervoor een bekeuring uit te schrijven. Op dat moment kwam de eigenaar van de auto op de medewerker afgestapt en bleek dat de man het niet eens was met de bekeuring. Hij vond het vervolgens ook noodzakelijk om de parkeercontroleur uit te schelden en zware beledigingen naar zijn hoofd te gooien. De politie kwam er vervolgens aan te pas om de man aan te houden. Na verhoor mocht hij met een proces-verbaal en een bekeuring weer naar huis.

PISTOOL AANGETROFFEN NA RIJDEN ONDER INVLOED

DORDRECHT Bij een controle op het P.A. de Kok-plein liep 49-jarige inwoner van Dordrecht tegen de lamp. De man had teveel gedronken en moest mee naar het bureau. De man vertelde dat hij nog een wapen in zijn auto had liggen. Bij controle bleek het te gaan om een doorgeladen vuurwapen dat de man in de auto had liggen. Het wapen is inbeslaggenomen. De verdachte is meegenomen naar het bureau en daar bleek dat hij 485 ug/l blies waar 220 ug/l strafbaar is gesteld. De man is in verzekering gesteld en krijgt in ieder geval ook proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

DRIE AANHOUDINGEN VOOR INBRAAK IN WONING

DORDRECHT Drie aanhoudingen heeft de politie dinsdagavond verricht nadat er een melding binnen was gekomen dat er personen binnen zouden zitten in een slooppand aan de JJA. Goeverneurstraat. De politie trof daar een verbogen ijzeren hek aan waarna de woning kon worden betreden. In het pand bleek er vermoedelijk gedeald te zijn en trof de politie cocaïne aan. Drie personen, een 32-jarige, een 36-jarige en een 21-jarige inwoner van Dordrecht werden aangehouden op verdenking van inbraak in de woning. De drugs is inbeslaggenomen.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

DORDRECHT Naar aanleiding van een melding van huiselijk geweld heeft de politie dinsdagavond een 36-jarige inwoner van Dordrecht aangehouden voor mishandeling van zijn vriendin. Het incident had plaats in een woning aan de WH. Vliegenstraat. De vrouw, een 40-jarige inwoonster van Sliedrecht heeft aangifte gedaan bij de politie. De man is ingesloten.

DRUGS AANGETROFFEN BIJ CONTROLE

DORDRECHT Bij een controle op de A16 werd in de nacht van dinsdag op woensdag een personenauto gecontroleerd. In de auto zaten drie inzittende die allen een gebruikershoeveelheid softdrugs bij zich hadden. Bij nader onderzoek bleek er echter in het dashboardkastje nog een zakje met cocaïne te liggen. De drugs inbeslaggenomen en het drietal, allen Fransen, aangehouden.
Even later zijn nog drie Fransen aangehouden voor het uitvoeren van softdrugs naar het buitenland. Het drietal reed op de A16 en werd daar gecontroleerd. Ook zij hadden softdrugs bij zich en moesten mee naar het bureau.