Senternovem


12-11-2008 | Nederlands mkb scoort goed in call EuroTransBio

Het Innovatieprogramma Life Sciences & Health (voorheen Life Sciences & Gezondheid) boekt zijn eerste successen. Het programma is een samenwerking van diverse bedrijven (zowel grote bedrijven als mkb-bedrijven), technologieplatforms en het ministerie van Economische Zaken en is gericht op het benutten van kansen en het wegnemen van knelpunten. Via actielijn 2 wordt internationale R&D-samenwerking gestimuleerd. In 2008 is vanuit het innovatieprogramma 4 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het Nederlandse aandeel in de derde call van Eurotransbio.

Hiernaast wordt via actielijn 1 de doorgroei van life sciences bedrijven gestimuleerd door middel van de inzet van het innovatiekrediet. Actielijn 3 is gericht op het verbeteren van het life sciences klimaat, onder andere op het gebied van opleiding en training, wet- en regelgeving en profilering van de sector.

Derde call

In totaal zijn er tijdens de derde call van EuroTransBio dertig volledige projectvoorstellen geëvalueerd waarvan er uiteindelijk negentien gehonoreerd zijn. In zeven van die negentien projecten is ten minste één Nederlands mkb-bedrijf betrokken. Nederland heeft het dan ook uitstekend gedaan in deze call.

Eurotransbio is een subsidieregeling van de Europese Commissie die mkb-bedrijven op het gebied van biotechnologie in Europa stimuleert om samen te werken op R&D-gebied. EuroTransBio richt zich op onderlinge samenwerking tussen mkb-bedrijven waarbij daarnaast ook met kennisinstellingen en niet-mkb-bedrijven kan worden samengewerkt. Deelnemende landen en regio's aan EuroTransBio zijn: Baskenland (Spanje), Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Nederland, Oostenrijk, Spanje en Vlaanderen (België). Daarnaast is er nauwe samenwerking met Roemenië, Ierland en Denemarken.

Meer informatie vindt u
op www.eurotransbio.net en www.lifescienceshealth.com. In januari wordt de vierde call van Eurotransbio geopend. Informatie hierover wordt op de website van Life Sciences & Health geplaatst.