Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Verrassende gesprekken en ontdekkingen tijdens Dialoop

Vinden wij de verhalen van Fransje smakelijk genoeg?, vroeg dominee Peter van Helden vrijdagmiddag 7 november aan de circa 20 deelnemers van de Dialoop. Ja!, luidde het antwoord van de enthousiaste aanwezigen, voordat Van Helden een mooie corsage opspeldde bij de voorzitter van speeltuin-vereniging Oudedijk.

In de deelgemeente vonden donderdag 6, vrijdag 7 en zaterdag 8 november diverse activiteiten plaats in het kader van de Dag van de Dialoog. Eén daarvan was de Dialoop, een wandeling door Kralingen-West waarbij niet alleen de ontmoeting met mensen van verschillende achtergronden centraal stond, maar ook de kennismaking met diverse verenigingen en instellingen.

Voorzitter Fransje Sprenger van speeltuinvereniging Oudedijk legt aan de deelnemers van de Dialoop uit hoe de speeltuin in Kralingen-West is ontstaan.

Zo was de 53-jarige Henny, die al 18 jaar in het Noordelijk Niertje woont, nog nooit bij de speeltuin aan de Oudedijk geweest. Ook Vrouwenstudio Mozaïek had zij nog niet van binnen gezien. Ik vind het leuk om hieraan mee te doen. Ik kom op plekken in mn wijk waar ik anders nooit kom, vertelt de Kralingse enthousiast. De kennismaking met de andere wandelaars vond zijn ook waardevol. Zo vertelde ze over de ontmoeting met enkele vrouwen van allochtone afkomst, die de wandeling helaas eerder moesten verlaten om hun kinderen van school af te halen.

Tijdens de koffie en de thee in het verenigingsgebouw van de speeltuin raakte iedereen met elkaar aan de praat over wie ze zijn, wat ze doen en waar ze wonen. Daarbij kwamen ook themas als Wanneer houd je op allochtoon te zijn en ben je gewoon Rotterdammer? aan bod. De Dialoop voerde hen na deze smakelijke pauze aan de Oudedijk nog naar andere bijzondere plekjes in Kralingen-West om uiteindelijk te eindigen in de Botanische Tuin. Het was voor de deelnemers een geslaagde kennismaking, niet alleen met verenigingen maar ook met bewoners in hun eigen wijk.