NOM en Directie Steinfort Glas te Franeker nemen onderneming over

12/11/2008 16:41

N.V. NOM

NOM stelt risicodragend kapitaal beschikbaar aan Steinfort Capital BV te Franeker om daarmee samen met de Directie van de onderneming een MBO (Management Buy Out) mogelijk te maken van Steinfort Beheer BV en haar dochterondernemingen te Franeker.

Steinfort Glas

Steinfort Glas is een modern glasverwerkend bedrijf dat zich richt op de productie van producten van vlakglas voor de bouw, meubelindustrie, interieurbouw, winkelinrichting en dergelijke. De onderneming kent een lange historie en is in 1919 opgericht door de familie Steinfort als verf- en glashandel. De onderneming heeft zich in de afgelopen eeuw ontwikkeld tot één van de toonaangevende glasbewerkers in Nederland.

Met de overname door de Directie, bestaande uit de heren J. Anjema en G. Reijneker, en de NOM is er een solide basis gelegd onder de zelfstandigheid en continuïteit van de onderneming voor de komende jaren. De nieuwe aandeelhouders hebben elkaar gevonden in een zelfde filosofie en lange termijn visie voor het succesvol uitbouwen van de goede positie van Steinfort Glas als zelfstandige onderneming in de markt. Kernbegrippen hierbij zijn kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie op het gebied van producten en technologie.

Bij de onderneming in Franeker zijn ruim 100 personen werkzaam. De Ondernemingraad van de onderneming heeft positief geadviseerd omtrent de overname door de Directie en NOM.

N.V. NOM

De NOM verstrekt risicodragende financiering en participeert in Noord-Nederlandse bedrijven, biedt begeleiding bij investeringen, subsidies en locatiekeuze, bevordert investeringen in Noord-Nederland en initieert projecten die de concurrentiekracht van het regionale bedrijfsleven vergroten.

NOM Finance is onderdeel van NV NOM en is een betrokken investeerder die investeert in kansrijke ondernemingen. Daarbij gaat de betrokkenheid verder dan alleen het verstrekken van risicodragend vermogen. NOM Finance zet de kennis en ervaring van participaties, financiers en adviseurs actief in voor de ondernemingen in haar portefeuille. Er wordt gezocht naar investeringsmogelijkheden in startende en groeiende ondernemingen en in ondernemingen waar opvolging of overname aan de orde is. NOM heeft circa 100 miljoen euro geïnvesteerd in ruim 130 ondernemingen die gevestigd zijn of zich gaan vestigen in Groningen, Friesland of Drenthe.





http://www.nom.nl