Amsterdam RAI

AutovakRAI Innovatie Prijs 2009: Nieuwe uitdaging voor exposanten

06 nov 2008

Voor de automotive branche breken spannende tijden aan, nu de inschrijving voor de belangrijkste onderscheiding voor innovaties op autovakgebied is geopend. De uitreiking van de AutovakRAI Innovatie Prijs is op 20 april aanstaande tijdens de officiële opening van de vakbeurs AutovakRAI 2009. Ir. Roger Deckers van Automotive Technology Centre is benoemd tot nieuwe juryvoorzitter. AutovakRAI wordt gehouden van 20 tot en met 23 april 2009 in Amsterdam RAI.

Deelnemers aan AutovakRAI 2009 kunnen hun meest innovatieve producten aanmelden in drie verschillende categorieën, die elk een winnaar opleveren. De categorieën zijn: Equipment en gereedschap / Onderdelen, accessoires & onderhoudsproducten / Dienstverlening. Eén van deze drie winnaars wordt daarna uitgeroepen tot âoverallâ winnaar van de AutovakRAI Innovatie Prijs, die komende editie voor de zesde achtereenvolgende keer wordt uitgereikt. De inzendingen worden door een vakjury kritisch beoordeeld. Tijdens AutovakRAI 2007 werd de Innovatie Prijs gewonnen door Saarloos Automotive Equipment met het Beissbarth Touchless-uitlijnapparaat. Een baanbrekende nieuwe uitlijntechniek die het controleren van de wielstanden terugbrengt tot een klus van enkele seconden.

Interessante uitdaging
De nieuwe juryvoorzitter, Roger Deckers, ziet het voorzitterschap als een buitengewoon interessante uitdaging, die hij met veel plezier aanneemt. âIk ben erg benieuwd naar de technologische innovaties die AutovakRAI exposanten inzenden, en verwacht dan ook een spannende strijd.â Deckers heeft een groot aantal managementfuncties bekleed in de internationale autowereld. Hij startte zijn carrière in 1979 bij BMW AG in München en werkte verder onder meer bij Volvo Car B.V. in Helmond en als General Manager Powertrain R&D bij PSA Peugeot Citroën in Parijs. Sinds augustus dit jaar is hij directeur van Automotive Technology Centre.

Jury
Een jury van vakexperts, bestaande uit o.a. hoofdredacteuren van de vakbladen, beoordeelt de aanmeldingen en bepaalt vervolgens de nominaties en de uiteindelijke winnaar van de AutovakRAI Innovatie Prijs. Een belangrijk aspect bij de beoordeling is de bijdrage die een product levert aan de efficiëntie van de auto-industrie.
- Peter Brouwer, Hoofdredacteur Automobiel Management
- Auke Cupédo, Hoofdredacteur Auto en Motor Techniek
- Roger Deckers, Directeur Automotive Technology Centre (voorzitter)
- Jelle Heidstra, Hoofdredacteur Automotive

- Cees Pereboom, RAI Vereniging, Afd. Technische Zaken
- René Quist, Hoofdredacteur Bovagkrant

- Eric Rommerts, Secretaris afdeling Autovak, RAI Vereniging
- Jos Veldhuisen, Hoofdredacteur Autokompas

Tweederde beursvloer ingetekend
De aangekondigde nieuwe beursopzet van AutovakRAI 2009 werpt inmiddels zijn vruchten af. Kon enkele maanden geleden nog worden gemeld dat al een kwart van de beursvloer was gereserveerd, inmiddels is al tweederde ingetekend. De nieuwe opzet houdt onder meer in dat exposanten gebruik kunnen maken van een all-in service concept, waaronder gratis catering. Interessant voor zowel bezoekers als exposanten is de ongesegmenteerde indeling van de beursvloer, waardoor het publiek zich vanzelf meer zal verspreiden over de beursvloer.

Over AutovakRAI
Van maandag 20 tot en met donderdag 23 april 2009 van 11.00 tot 22.00 uur staat het Europacomplex van Amsterdam RAI volledig in het teken van het beste en mooiste wat de automotive branche te bieden en te vragen heeft. In een innovatieve, dynamische en state-of-the-art omgeving kunnen standhouders en bezoekers in een prettige sfeer zaken doen. De nieuwe opzet van AutovakRAI zorgt ervoor dat deelnemers nog meer rendement uit hun deelname kunnen halen.

Meer informatie is te vinden op www.autovakrai.com.

Noot voor de redactie /