Gemeente 's-Hertogenbosch

12-11-2008
Kwaliteit en beloning voor inburgeraars

Kwaliteit en beloning voor inburgeraars

Het gaat goed met de aantallen in 's-Hertogenbosch. Daarom Het gaat goed met inburgering in 's-Hertogenbosch. Het aantal mensen dat in deze stad een inburgeringstraject volgt ligt boven verwachting. Veel mensen zijn gemotiveerd om in te burgeren en daadwerkelijk mee te doen in de stad.

Het kan echter altijd beter. Het Deltaplan van Minister Vogelaar beoogt landelijke verbetering van kwaliteit en kwantiteit van inburgering. Dit plan vertaalde de gemeente naar een lokale verbeteragenda.

Verbeteren van kwaliteit
richten de Bossche activiteiten zich op het verhogen van de kwaliteit van inburgering. De komende twee jaar zet de gemeente in op het verbeteren van de trajecten die nu al worden aangeboden. Maar ook ligt de focus op het ontwikkelen van nieuwe trajecten en het leveren van maatwerk. Daarnaast komt er extra aandacht voor groepen inburgeraars die nu nog niet bereikt worden.

Beloning
De wettelijke eigen bijdrage voor inburgering is voor veel inburgeraars een financiële belemmering. De gemeente neemt deze weg via een beloning voor inburgeraars die zich goed inzetten voor hun traject. Deze beloning bedraagt EUR 270,- en is daarmee gelijk aan het bedrag van de wettelijke eigen bijdrage.