Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom , 12-11-2008

Drie aanhoudingen na strubbeling

BERGEN OP ZOOM: Woensdag meldde een getuige tegen 02.00 uur een vechtpartij in de Moeregrebstraat. Bij aankomst van de politie zag men een strubbeling tussen een aantal jongeren, die vastenavond vierden. De sfeer was bij optreden van de politie grimmig en ontaarde in mishandeling.

De politiebikers grepen in en sommeerden de jongeren uit elkaar te gaan, waarna men door middel van de politiefietsen de groepen van elkaar scheidde.
Een van de jongeren beledigde hierbij een agent en werd aangehouden. De man reageerde agressief en bedreigend richting de politieman. Twee omstanders probeerden de man vervolgens te ontzetten en mishandelden hierbij de politiemedewerker.
De politie zag zich hierna gedwongen de drie met geweld aan te houden. Een 20-jarige man uit Bergen op Zoom werd aangehouden voor belediging en wederspannigheid. Een andere 20-jarige man uit Bergen op Zoom werd aangehouden voor mishandeling van een politiemedewerker. Een derde verdachte, een 19-jarige man uit Bergen op Zoom, is aangehouden voor belemmering en wederspannigheid.
De drie verdachten zijn ingesloten op het politiebureau. Van de politiemensen zal aangifte worden opgenomen van mishandeling en belediging.

Man aangehouden na mishandeling

BERGEN OP ZOOM: De politie hield woensdag rond 01.30 uur een 19-jarige man uit Bergen op Zoom aan na een vechtpartijtje op de Grote Markt. Bij een horecagelegenheid ontstond een het opstootje tussen twee groepen jongeren die vastenavond vierden. Hierbij was een 18-jarige man uit Bergen op Zoom in het gezicht geslagen. Van hem is aangifte opgenomen. De politie hield de 19-jarige man aan in de Moeregrebstraat en sloot hem in op het politiebureau. Hij is woensdagochtend verhoord en hierna in vrijheid gesteld. Hij verklaarde tijdens verhoor wel te hebben geslagen, maar dit was nadat een vriend van hem was geslagen. Hij reageerde op de mishandeling van de vriend.
Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dronken bestuurder betrokken bij eenzijdig ongeval

HOOGERHEIDE: Dinsdagavond reed een 35-jarige bestuurder van een bestelauto over de A4. Bij Hoogerheide nam de man uit Essen de afslag en voelde dat het voertuig begon te schuiven. De bestelauto schaarde en kantelde. De bestuurder kon zelf uit het voertuig komen. Bij aankomst van de politie bleek de man onder invloed van alcohol te verkeren. Uit een blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek uit een ademanalyse een uitslag van 735 ug/l. Het voertuig van de man is getakeld. De verdachte kreeg een rijverbod van 8 uur en zijn rijbewijs is ingevoerd. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Tweetal aangehouden met hennep

ROOSENDAAL: De politie hield dinsdagmiddag tegen 15.00 uur twee Belgische drugstoeristen aan op de Boulevard. De politie zag dat de bijrijder geen gordel droeg en hield het voertuig staande. Bij het aanspreken van de inzittenden rook men hennep. In de auto bleek een hoeveelheid van ruim 10 gram hennep aanwezig te zijn. De drugs is in beslag genomen en het tweetal, een 20-jarige en een 21-jarige man uit Zaventem, zijn aangehouden. Ze zijn na betaling van een boete van 170,- per persoon en een bekeuring voor het niet dragen van een gordel door de bijrijder in vrijheid gesteld.

Tweetal aangehouden in gestolen auto

ROOSENDAAL: De politie zag dinsdag rond 14.30 uur vanuit Oud Gastel een gestolen auto in de richting van Roosendaal rijden. Op de
Gastelseweg reed de politie de auto klem bij de stoplichten en hield de twee inzittenden, een 18-jarige man uit Oudenbosch en een 16-jarige jongen uit Roosendaal. De auto was zondag 9 november gestolen vanaf de Duiventoren in Oudenbosch. Het slot van het voertuig was
doorverbonden. De auto is voor onderzoek in beslag genomen en is weggetakeld.
De 18-jarige man is na verhoor in de loop van de avond in vrijheid gesteld met een dagvaarding. De 16-jarige man is na verhoor
overgedragen aan zijn ouders.

Vrouw gewond na ongeval

HOOGERHEIDE: Op dinsdagmiddag gebeurde er om 15.20 uur een ongeval in de Raadhuisstraat. Hierbij raakte een 65-jarige fietster uit
Hoogerheide gewond. De vrouw reed richting de Duinstraat Een 17-jarige man op een scooter uit Bergen op Zoom wilde de vrouw op de fiets inhalen, toen deze plotseling afsloeg. Er ontstond een aanrijding, waarbij de vrouw ten val kwam en een gebroken spaakbeen en een hersenschudding opliep. Ze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en is hier opgenomen.

Snelheidscontrole

NIEUW-VOSSEMEER: Het verkeershandhavingteam controleerde dinsdag tussen 09.20 uur en 12.25 uur op de Rijksweg. Van de 555 passanten waren er 69 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u.

Twee inbraken in wijk in Hoeven

HOEVEN: In de nacht van dinsdag op woensdag is in Hoeven twee keer ingebroken. In een woning in de straat Achter 't Hof boorden de daders rond 04.00 uur een gaatje in een raam en kwamen hierdoor binnen. De bewoners schrokken wakker door het luid alarm. Op het moment dat zij beneden kwamen hadden de inbrekers al kans gezien o.a. een laptop mee te nemen.
Tussen 23.00 uur en 05.30 uur is ingebroken in een woning aan de President Hopstakenlaan. Ook hier boorden inbrekers gaatjes in een raamkozijn en kwamen zo binnen. Ze namen onder andere een handtas weg.

De politie heeft aangifte opgenomen van de inbraken en stelt een onderzoek in. Er wordt niet uitgesloten, ook gezien de wijze van inbreken, dat het hier om dezelfde daders gaat.

Bewoner aangehouden na vondst hennepkwekerij

OUD GASTEL: De politie trof woensdagmorgen een hennepkwekerij aan in een woning aan de Nieuweweg. In meerdere vertrekken in de woning werden in totaal 248 hennepplanten aangetroffen. De planten en de bijbehorende kweekapparatuur zijn ter vernietiging in beslag genomen. De 52-jarige bewoner van het pand is aangehouden voor verhoor. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 12-11-2008 17:08 | © Regio Midden en West Brabant |