Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 12-11-2008

Vierde verdachte aangehouden voor openlijke geweldpleging

ETTEN-LEUR: De politie hield woensdagochtend een 18-jarige man uit Etten-Leur aan voor openlijke geweldpleging cq. mishandeling. De verdachte, die in zijn woning werd aangehouden, wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een vechtpartij die 8 november j.l. plaatsvond aan het Trivium. Hierbij raakte een 22-jarige inwoner van Etten-Leur gewond en moest als gevolg van de vechtpartij een deel van zijn oor missen.
Direct na het incident werden een 18-jarige -, een 19-jarige - en een 20-jarige man aangehouden en in verzekering gesteld. Ook de vierde verdachte, die woensdag werd aangehouden, is na aanhouding in
verzekering gesteld voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak verder.

Winkeldief aangehouden met kinderspeelgoed

BREDA: Dinsdagmiddag werd door een beveiligingsmedewerker van een warenhuis in de Karrestraat een 39-jarige man betrapt op
winkeldiefstal. De man wilde zonder af te rekenen kinderspeelgoed ter waarde van bijna 160,- meenemen. De Bredanaar werd betrapt, door de beveiliging aangehouden en overgedragen aan de politie. Bij aanhouding door de beveiliger zou de verdachte zich hebben verzet, waarna deze de verdachte onder controle bracht. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De verdachte is na verhoor met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Winkeldievegge aangehouden

BREDA: Dinsdag werd om 14.50 uur een 50-jarige Bredase aangehouden voor winkeldiefstal in de Ginnekenstraat. De vrouw wilde zonder af te rekenen goederen uit een winkel meenemen en werd hierbij betrapt. De 50-jarige Bredase werd overgedragen aan de politie. Ze gaf toe onder andere sokken en verzorgingsproducten te hebben weggenomen. De vrouw, die op de veelplegerslijst staat, is in verzekering gesteld.
Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Verdachte 'leent' auto van oma

BREDA: De politie hield woensdag rond 11.30 uur in de Boutensstraat een 27-jarige man uit Den Haag aan op verdenking van inbraak. De man wordt ervan verdacht op dinsdagavond 4 november te hebben ingebroken in een woning aan het Heuvelplein. Hierbij nam de dader ook de auto van de bewoonster weg. De verdachte is familie van de bewoonster en verklaarde tijdens verhoor inderdaad te hebben ingebroken in de woning van zijn oma. Hij had hier overnacht en de auto meegenomen, toen hij merkte dat zijn oma niet thuis was. De auto had hij later teruggezet bij de betreffende woning. De verdachte is in verzekering gesteld.

Snelheidscontrole

ZUNDERT: De politie controleerde dinsdag tussen 09.40 uur en 13.40 uur op snelheid op de Rucphenseweg. Van de 679 gepasseerde voertuigen waren er 9 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/u.

BREDA: Woensdag controleerde de politie op de Nieuwe Kadijk op snelheid. Van de 7815 passanten, die tussen 08.20 uur en 15.15 uur werden gecontroleerd, waren er 252 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/u, terwijl hier een maximum van 70 km/u geldt.

BREDA: Ook op de Backer en Ruebweg controleerde de politie tussen 09.05 en 15.15 uur op snelheid. Van de 5263 passanten waren er 176 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km/u, terwijl hier een maximum van 70 km/u geldt.

Ramkraak in winkelpand

BAARLE-NASSAU: Een getuige meldde woensdagochtend een ramkraak bij de Gemeenschappelijke Meldkamer. Rond 04.00 uur hoorde de getuige glasgerinkel en een auto. Bij arriveren van de politie bleek dat onbekenden de gehele voordeur van een winkelpand hadden vernield en er vervolgens vandoor waren gegaan met een hoeveelheid winkelwaar. De daders namen onder andere een hoeveelheid parfum weg.
De politie heeft een onderzoek ingesteld en aangifte opgenomen van de gedupeerde.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 12-11-2008 17:06 | © Regio Midden en West Brabant |