Gemeente Ubbergen


Persberichten

Denken en Doen voor 55-plussers

In januari 2009 start het project `Denken en Doen' in Dorpshuis de Sprong in Ooij. 'Denken en Doen' is een starterscursus bridge voor alle 55-plussers in de gemeente Ubbergen.
Uitgangspunt is dat iedereen kan leren bridgen. Bridge helpt om je hersens actief te houden, maar daarbij is het ook gezellig en nuttig voor sociale contacten en nieuwe activiteiten.

In ongeveer dertig lessen leren de deelnemers spelenderwijs de beginregels van bridge onder begeleiding van een docent van de Nederlandse Bridge Bond die ook de benodigde cursusmaterialen beschikbaar stelt. De aanpak is praktisch: geen urenlange theorie, maar kaarten op tafel en aan de slag!

Deze maand nog krijgen alle 55-plussers binnen de gemeente Ubbergen en de betrokken ouderenorganisaties een uitnodigingsbrief met antwoordstrook in de bus. Verder wordt het project onder andere gepromoot via folders en affiches.

'Denken en Doen' wordt georganiseerd door de Nederlandse Bridge Bond (NBB), de Bridgeclub Hoog-Laag en de gemeente Ubbergen. Het project is mogelijk gemaakt door een projectsubsidie van het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen en subsidie van de gemeente Ubbergen. De eigen bijdrage is daardoor relatief laag.

Voor meer informatie over `Denken en Doen' kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Antoon Kuhlmann van de Bridgeclub Hoog-Laag, telefoonnummer: 024-6843463 of e-mail: a.kuhlmann@planet.nl. Aanmelden graag via de gemeente Ubbergen bij Mariëlle van Heertum, telefoon 024-6849164 of e-mail: m.v.heertum@ubbergen.nl.