Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 12-11-2008

Politie ontmantelt drie hennepkwekerijen in Tilburg en Oisterwijk

TILBURG: De politie heeft dinsdag drie hennepkwekerijen opgerold. Daarbij werden drie aanhoudingen verricht. In alle gevalen was er sprake van diefstal van stroom.

In een woning aan het Verdiplein in Tilburg-Noord werd een kwekerij met 215 planten ontdekt. Daarbij werd niemand gearresteerd. In een woning aan de Mendelsohnstraat in Tilburg-Noord werden twee 21-jarige Tilburgers aangehouden. In het pand werd een kwekerij met 479 planten aangetroffen. Beide mannen zijn op het bureau ingesloten voor verder onderzoek. In een woning aan de Gender in Oisterwijk werd eveneens een hennepkwekerij met enkele honderden planten (exact aantal onbekend) aangetroffen. Daarbij werd de 58-jarige bewoonster gearresteerd. Na verhoor op het bureau is zij in vrijheid gesteld: de politie stelt een onderzoek in.

Tilburger werkt niet mee bij uitschrijven bekeuring

TILBURG: Een 41-jarige Tilburger is dinsdagavond kort voor 19.30 uur aangehouden op de Reeshofdijk. De man fietste zonder voorlicht en werd staande gehouden door agenten. Zijs schreven een bekeuring uit, maar de Tilburger wilde niet meewerken en vertelde dat hij zijn naam was vergeten. Ook had hij geen identiteitsbewijs bij zich. Daarop moest hij mee naar het bureau om zijn identiteit vast te kunnen stellen. Onderweg schold de man de agenten uit voor sukkels en debielen. Daarvoor is proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij alsnog zijn bekeuring, omdat hij zijn licht niet aan had staan.

Aanrijding mondt uit in vechtpartij en arrestatie

TILBURG: Een materieel verkeersongeval op de Hoflaan is dinsdagavond rond 19.30 uur uitgemond in een vechtpartij en een arrestatie.

Een 27-jarige Tilburger was er eerder op de avond getuige van dat een 24-jarige Tilburger tegen een geparkeerde auto reed op de Bieslookweg en vervolgens wegreed. Hij gaf aan de eigenaar van de beschadigde auto door dat hij gezien had wie de dader was. Ook vertelde hij even later gewaarschuwde agenten dat hij wel wilde getuigen. Toen de 27-jarige man daarna over de Hoflaan reed, zag hij de 24-jarige Tilburger tegen zijn auto trappen. Beide mannen kennen elkaar. De 27-jarige man stopte waarna een vechtpartij ontstond. Het slachtoffer werd diverse malen geslagen en geschopt. Ook liep de auto diverse deuken en krassen op. Agenten konden de 24-jarige verdachte even later op de Hoflaan in de kraag vatten; de man is meegenomen naar het bureau.

Politie haalt dronken automobiliste van de weg

TILBURG: De politie heeft woensdagmorgen rond 01.00 uur een 49-jarige Tilburgse automobiliste aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De vrouw was tegen enkele paaltjes gereden op de Jan
Aartestraat, waarna haar auto niet meer starten. Met omstanders kon ze haar auto aan de kant krijgen, waarna ze naar huis is gelopen. Al snel stonden agenten aan de deur. De vrouw blies 595 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bij waarden vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd en dus ook in dit geval. Na verhoor mocht de Tilburgse weer gaan.

Drie mannen overvallen Tilburgse in haar woning

TILBURG: Drie mannen hebben dinsdagavond rond 20.30 uur een 48-jarige Tilburgse in haar woning aan de Neptunusstraat overvallen. De vrouw kwam thuis van een bezoek aan een vriendin en ging haar woning binnen. Daar trof ze tot haar grote schrik drie gemaskerde mannen die haar om geld vroegen en bedreigden met vuurwapens. De vrouw heeft onder dwang haar handtas met onder andere haar portemonnee gegeven, waarna het drietal vluchtte. Hoe ze de woning zijn binnengekomen, is onbekend. De politie stelt een onderzoek in.

Politie onderzoekt overval op cafetaria in Goirle

GOIRLE: De politie stelt een onderzoek in naar een gewapende overval dinsdagavond op een cafetaria aan de Tilburgseweg. Rond 22.00 uur kwamen vier mannen de zaak binnen en dwongen een medewerkster de kassa te openen. Een van de overvallers liet een vuurwapen zien om die eis kracht bij te zetten. Met een geldbedrag vluchtte het viertal weg. De medewerkster raakte niet gewond, maar was uiteraard wel erg overstuur door de overval. Ze spreekt van vier mannen van 16-18 jaar. Drie van hen waren circa 1.60 meter, de vierde was een stuk langer, circa
1.75-1.80 meter. Alle vier hadden de overvallers hun gezicht bedekt met donkere shawls. Getuigen of andere mensen die waardevolle
informatie hebben, worden gevraagd zich te melden op 0900-8844.

Tilburgse (19) steelt flesje parfum

TILBURG: Een 19-jarige Tilburgse is woensdagmiddag kort na 12.30 uur aangehouden bij een winkel aan het Wagnerplein. Daar probeerde ze een flesje parfum te stelen, maar personeel had haar door. De vrouw kreeg op het bureau een transactie van 150 euro aangeboden.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 12-11-2008 17:25 | © Regio Midden en West Brabant |