Gemeente Kerkrade

12.11.08: Opening Vrijwilligershoek Kerkrade West

Op 12 november heeft wethouder Ralf Krewinkel de eerste vrijwilligershoek in het Sociaal Wijkpunt West Wethouder Ralf Krewinkel opent samen met Els Ramekers (Vrijwilligerscentrale) en Marie-Louise Giesen (Zonnebloem) de vrijwilligershoek in Kerkrade West (gehuisvest in de bibliotheekwinkel, Akerstraat 31, Kerkrade-West) geopend. Nu kunnen alle inwoners en verenigingen van deze wijk hier terecht voor vrijwilligerswerk en voor vragen op het gebied van vrijwilligerswerk. Wethouder Krewinkel: "Met de komst van de Sociale Wijkteams is de mogelijkheid om vrijwilligerswerk of informatie hierover te krijgen dichterbij de mensen komen te staan. het keurmerk toont aan dit op een kwalitatief goede manier gebeurd. Deze vrijwilligershoek is bedoeld als steuntje in de rugvoor de bestaande vrijwilligers en voor geïnteresseerden"
De Vrijwilligerscentrale Kerkrade heeft onlangs het Keurmerk Steunpunt Vrijwilligerswerk behaald. Dit keurmerk zal tijdens deze opening worden uitgereikt.

Vrijwilligerscentrale
De Vrijwilligerscentrale Kerkrade brengt vraag en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk samen. Organisaties kunnen hier hun vacatures aanbieden en geïnteresseerden kunnen op deze vacatures reageren via de digitale vacaturebank of via een persoonlijk gesprek met een consulent. Meer informatie is te vinden op
www.vrijwilligerswerkparkstad.nl

Sociale wijkteams
De gemeente Kerkrade is verantwoordelijk voor de maatschappelijke ondersteuning van haar inwoners (WMO). Samen met de Meandergroep en Impuls heeft de gemeente Kerkrade de sociale wijkteams gevormd. De Vrijwilligerscentrale Kerkrade, onderdeel van Impuls, maakt deel uit van deze wijkteams.