Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van gewapende overval

Eindhoven Tongelre, 12-11-2008 o De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op dinsdagavond rond 22.45 uur op een cafetaria op de hoek van de Poeijersstraat met de Tongelresestraat.

Op dat tijdstip kwamen twee mannen het pand binnen. Eén van hen sprong over de toonbank en dwong de twee personeelsleden (een 36-jarige en een 68-jarige vrouw uit Eindhoven) om de kassa te openen en geld af te geven. De andere dader had een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in zijn hand. Beide mannen zijn vervolgens met een onbekend geldbedrag vertrokken. Zij zijn aan de overkant van de straat in een auto gestapt, vermoedelijk een rode Ford Escort. Daarin zat waarschijnlijk nog een derde verdachte al gereed achter het stuur. De auto is vervolgens weggereden in de richting van de rondweg. Ten tijde van de overval waren in het cafetaria twee klanten aanwezig. Een man van 40 en een vrouw van 40 uit Eindhoven. Het signalement van de daders:

Dader 1: deze verdachte droeg een steekwapen. Hij was ongeveer 1.70 meter lang en droeg een capuchon over zijn hoofd. Hij droeg bovendien iets onder zijn capuchon waardoor zijn gezicht volledig was afgedekt. Hij had donkere kleding en handschoenen aan.

Dader 2: deze verdachte droeg een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Hij was ongeveer 1.90 meter lang en had een tenger figuur. Hij droeg een blauwe driekwart jas en een blauwe spijkerbroek. Hij had handschoenen aan en een bivakmuts op het hoofd.

De politie is op zoek naar getuigen van de overval of mensen die iets gezien hebben dat er mogelijk mee te maken heeft. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Eindhoven via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.