Gemeente Heeze-Leende


Hulp bij het huishouden opnieuw aanbesteed

De gemeente Heeze-Leende heeft, in samenwerking met de gemeente Cranendonck en Waalre, onlangs de hulp bij het huishouden in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) opnieuw aanbesteed.

De reden om opnieuw aan te besteden is dat de gemeenten geconstateerd hebben dat de huidige tarieven die betaald worden aan de zorgaanbieders te laag zijn.

Eind oktober verliep de termijn waarop de inschrijvingen ingediend konden worden. Vijf zorgaanbieders hebben een offerte ingediend waarvan er twee in de gemeente Heeze-Leende hulp bij het huishouden gaan leveren. De overige drie aanbieders gaan in Cranendonck en/of Waalre hulp bij het huishouden leveren.

Zuidzorg, Huispitaal en Savant, de zorgaanbieders die momenteel een contract hebben met de gemeenten, hebben niet ingeschreven voor deze aanbesteding.

Dat wil zeggen dat alle hulp die momenteel geboden wordt, overgenomen moet worden door de nieuwe aanbieders. De gemeente gaat ervoor zorgen dat in de loop van 2009 de overgang naar een andere zorgaanbieder zo zorgvuldig mogelijk zal verlopen.

Momenteel is de gemeente Heeze-Leende nog druk bezig met het traject van de aanbesteding. Zodra er meer duidelijkheid is neemt de gemeente contact op met de desbetreffende cliënten.

Cliënten kunnen met vragen over deze veranderingen contact opnemen met het Loket maatschappelijke ondersteuning in het gemeentehuis te Heeze, geopend maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur. Daarnaast kunt u ook telefonisch contact opnemen met telefoonnummer 040-22 41 455.