Ministerie van Verkeer en Waterstaat

abcdefgh

Burgemeesters en wethouders van alle gemeenten, raadsgriffiers, de hoofden Burgerzaken, de
Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de
Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken, DB van alle waterschappen en de Unie van Waterschappen.

Contactpersoon Doorkiesnummer

Datum Bijlage(n) 30 september 2008 - Ons kenmerk Uw kenmerk VENW-DGW-2008/1695 - Onderwerp
Plaatsing verkiezingsborden waterschapsverkiezingen

Geachte heer/mevrouw,

Van 13 t/m 25 november 2008 worden er weer waterschapsverkiezingen gehouden. Voor het eerst worden de verkiezingen in de 26 waterschappen gelijktijdig gehouden en voor het eerst wordt er gewerkt met een lijstenstelsel. Er is grote belangstelling om deel te nemen, ongeveer 250 partijen hebben zich aangemeld. Om van deze verkiezingen een succes te maken is ook een hoge opkomst wenselijk. De waterschappen hebben mijn steun gevraagd om die opkomst te helpen bevorderen. Omdat ik de waterschapsverkiezingen van groot belang vind, ben ik daar graag toe bereid.
In overleg met de staatssecretaris van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wil ik u daarom vragen, zoals gebruikelijk is bij andere verkiezingen, ook voor de waterschapsverkiezingen de verkiezingsborden te plaatsen waarop de deelnemende partijen hun posters kunnen plakken. Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en reken op uw steun om de waterschapsverkiezingen tot een succes te maken.

Hoogachtend,

DE STAATSSECRETARIS VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

J.C. Huizinga-Heringa
Directoraat-Generaal Water Telefoon 070 3516171 Postadres Postbus 20904, 2500 EX Den Haag Fax 070 351 90 78 Bezoekadres Plesmanweg 1-6, Den Haag Internet www.dgw.minvenw.nl

Bereikbaar met tramlijn 9 van station Den Haag Centraal en station Den Haag HS