Gemeente Almelo

Stichting Gichon beloont basisschool De Rank met digitaal schoolbord

12 november 2008 - Basisschool De Rank uit Aadorp ontving op dinsdag 12 november uit handen van Gichon ambassadrice Marga Bult een digitaal schoolbord. Hiermee bedankte Gichon de kinderen van De Rank voor hun inspanningen tijdens de Gichonrun in juni waarbij in totaal 100.000 werd ingezameld voor kinderen in Wit Rusland.

De Stichting Gichon houdt zich bezig met hulp voor kinderen in Wit Rusland. Een nazorg- en onderwijsproject in het land dat in 1986 getroffen werd door de Tjsernobylrramp. In juni dit jaar organiseerde stichting Gichon de Gichonrun. Er werd gelopen van Minsk, de hoofdstad van Wit Rusland, tot in Vriezenveen. Een estafette over meer dan 1800 km.

Leerlingen van de Rank ontvangen prijs van Marga Bult namens Stichting Gichon
Leerlingen van De Rank ontvangen prijs van Marga Bult namens Stichting Gichon

Scholenactie
Een onderdeel van de Gichonrun was de scholenactie. Scholen konden symbolisch meelopen op een loopband. De firma Heutink uit Rijssen stelde voor de school met de meeste kilometers en de hoogste sponsoropbrengst een digitaal schoolbord beschikbaar en een waardecheque van EUR1000. De kinderen van basisschool de Rank haalden met een bedrag van EUR3400 de eerste prijs.

Schooldirecteur Gert Kuipers was uiteraard zeer content met deze prijs: "We dragen Gichon al jaren een warm hart toe. We zijn een relatief kleine school en hebben afgelopen juni met zeer veel enthousiasme mee gedaan aan deze actie. Het digitale schoolbord was een goede prikkel om ons extra in te spannen. Op één na hadden alle klassen al een digitaal schoolbord en nu dus ook de laatste klas!