Gemiva-SVG Groep


P E R S B E R I C H T

Gouda, 12 november 2008

Atelier In Kleur exposeert in restaurant HEMA

In het restaurant van de HEMA aan de Kleiweg in Gouda is sinds zaterdag 8 november een expositie van Atelier In Kleur te zien. Dit is een Gouds atelier waar acht mensen met een verstandelijke beperking werken. Het atelier is gevestigd in activiteitencentrum Thijsselaan in Gouda en is een onderdeel van de Gemiva-SVG Groep. Onder begeleiding maken de kunstenaars schilderijen en tekeningen. Ze werken met kleurpotlood, olie, pastelkrijt, ecoline, acrylverf, waterverf en zijdeverf op papier, doek of zijde.

Wij zijn heel blij met deze expositiemogelijkheid, vertelt Mariëlle de Boer, één van de begeleiders van In Kleur. Het is voor ons een uitgelezen kans om de tekeningen en schilderijen onder de aandacht te brengen bij een breed publiek.

De kunstenaars
In het restaurant van de HEMA is werk te zien van vier kunstenaars: Ellen van der Wilt, Martijn Windhorst, Auke Brem en Yuri de Groot.

Ellen van der Wilt
Het werk van Ellen van der Wilt kenmerkt zich door veelkleurigheid en voornamelijk ronde vormen. Haar tekenstijl is heel herkenbaar. Zij tekent uit haar hoofd en naar voorbeeld, waarbij zij haar totaal eigen visie op het voorbeeld geeft. Haar voorkeur gaat uit naar bloemen en vrolijke taferelen.

Martijn Windhorst
Martijn Windhorst tekent vrij nauwkeurig na. Hij tekent naar voorbeeld, maar ook uit zijn hoofd. Dit zijn dikwijls tekeningen over het dagelijkse leven of vakantie. Meestal gebruikt hij kleurpotlood, een enkele keer werkt hij met acryl op doek.

Auke Brem
Ook Auke Brem heeft een eigen stijl. De mensen die hij tekent zijn robuust, zijn kleurgebruik is vrolijk. Hij tekent voornamelijk naar voorbeeld: stoer, mannelijk en vrouwfiguren.

Yuri de Groot
Yuri de Groot kan goed natekenen en schilderen, waardoor hij vaak in opdracht werkt. Hij werkt altijd naar voorbeeld, meestal met kleurpotlood of acrylverf op doek.

Te koop of te huur
De tekeningen die in het restaurant van de HEMA hangen, zijn te koop of te huur via Atelier In Kleur, Jac. P. Thijsselaan 43 in Gouda, telefoon (0182) 53 96 35 / (0182) 57 32 73, e-mail: inkleur@gemiva-svg.nl.
Als de expositie een succes wordt, vervangt het atelier de kunstwerken over een half jaar door tekeningen van andere kunstenaars van het atelier.

In Kleur heeft een eigen kunstuitleen. Hier kunnen belangstellenden schilderijen huren voor een aantrekkelijke prijs. Ook kan een klant een schilderij in opdracht laten maken, naar een duidelijk voorbeeld. De kunstenaars maken bovendien kerstkaarten en andere themakaarten voor onder andere verjaardag, geboorte en beterschap.

Exposities
In Kleur neemt regelmatig deel aan teken- en schilderwedstrijden van Beautiful People en K4 en heeft daardoor al een aantal nominaties, eervolle vermeldingen en prijzen in de wacht gesleept. Vorig jaar heeft het atelier een tentoonstelling gehad in de Stadsgalerie in Gouda en het atelier exposeert ook op andere plaatsen in en buiten de regio.

Gemiva-SVG Groep
In Kleur is een onderdeel van de Gemiva-SVG Groep. Deze organisatie ondersteunt in de provincie Zuid-Holland ruim vierduizend mensen met een handicap. Dit gebeurt bij mensen thuis, op school of in hun bedrijf, maar ook in één van de vele locaties van de organisatie. Het doel is ondersteuning te bieden die ertoe leidt dat mensen met een handicap zo veel mogelijk aan de samenleving kunnen deelnemen, waarbij zij zelf of met ondersteuning keuzes maken voor hun levensomstandigheden en toekomst. Wilt u meer weten over de Gemiva-SVG Groep? Kijk op www.gemiva-svg.nl.