Ingezonden persbericht



. het is de enige echte Sinterklaas bij Z@ppelin!

Ook in 2008 bezoekt Sinterklaas Nederland en dat is te zien op kinderzender Z@ppelin. Deze Sinterklaasprogramma´s zijn:

Intocht Sinterklaas
Op zaterdag 15 november zet Sinterklaas weer voet op Nederlandse bodem. De aankomst is live vanuit Almere te volgen vanaf 12.00 uur tot 13.15 uur bij Z@ppelin op 3, natuurlijk met de enige echte Sinterklaas Bram van de Vlugt. Burgemeester Annemarie Jorritsma heet Sinterklaas namens alle kinderen van Nederland hartelijk welkom. Gelijktijdig is op Nederland 1 de uitzending met de doventolk te zien. De intocht (NPS) wordt op zondagochtend om 08.05 uur herhaald.

Sinterklaasjournaal
Vanaf woensdag 12 november start het Sinterklaasjournaal (NPS) met presentatrice Dieuwertje Blok, dagelijks tegelijkertijd om 17:40 uur op Z@ppelin via Nederland 1 en op Z@PP via Nederland 3. Overdag zijn drie herhalingen te zien, waarvan één om 14.00 uur. In deze uitzending kunnen de scholen met een lespakket actief meedoen. Voor wie de journaals allemaal in één keer wil zien, is er op de zondagochtenden een speciale Marathon van de Sinterklaasjournaals. In ruim 50 minuten ben je helemaal op de hoogte van het laatste nieuws rondom Sinterklaas. En iedere zondagmiddag wordt het weekoverzicht van het Sinterklaasjournaal uitgezonden.

Speciaal Sinterklaasprogramma op zaterdagavond
De avond van de Intocht krijgt de Sint tijdens het AVRO Junior Sintfestival een stortvloed van sinterklaasliedjes over zich heen. En wat voor liedjes. De finalisten van het AVRO Junior Songfestival verrassen de Sint met de leukste sinterklaasliedjes. Wat de goedheiligman hiervan vindt, is allemaal te zien in het AVRO Junior Sintfestival op zaterdag 15 november om 19.30 uur op Z@PP, gepresenteerd door Sipke Jan Bousema.

Speciale Sinterklaasprogramma´s op woensdagmiddag
Op woensdag 12 november is bij Z@PP op 3 de spannende kinderfilm: De Pakjesboot (TROS) en de terugblik op het Sinterklaasjaaroverzicht van 2007 (NPS) te zien.

Woensdag 19 november volgt dan het Sinterklaasfeest met Ron Boszhard (TROS) en de herhaling van het Junior Sintfestival van 2007 (AVRO).

Woensdag 26 november wordt de leuke film Paard van Sinterklaas (AVRO) uitgezonden. En woensdag 3 december tenslotte volgt de herhaling van het Junior Sintfestival 2008 (AVRO).

.EN HIJ KLOPT HARD DIT JAAR, HEEL HARD!

NPO Televisie Programmering
' +31 (0)35 6774633
7 +31 (0)35 6777412
marion.van.dam@omroep.nl www.omroep.nl/npo


---- --