Ingezonden persbericht


Almere, 3 november 2008

Bespeling Schouwburg Almere week 46-47

Kaarten voor alle voorstellingen van Schouwburg Almere zijn beschikbaar via het bespreekbureau op 036 84 55 555 of via de website www.schouwburgalmere.nl EFTELING SPROOKJESBOOM OP REIS - FAMILIEVOORSTELLING

De bewoners van het Sprookjesbos van De Efteling komen naar Schouwburg Almere! In de sprankelende, swingende voorstelling 'Sprookjesboom' beleven Roodkapje, Langnek, Klein Duimpje, de Boze Wolf, de Fakir en de Draak een spannend avontuur. Het verhaal wordt verteld door de wijze Sprookjesboom, die sinds het ontstaan van het Sprookjesbos het wel en wee van iedereen heeft gevolgd. Met vrolijke liedjes, swingende danspassen en de betovering van De Efteling beleven de allerkleinsten een middag om nooit te vergeten.

REGIE EN CHOREOGRAFIE Wilma Hoornstra

WOENDAG 12 NOVEMBER, 14:00 EN 16:00 UUR

Prijs: E 15,50 / Kortingspas: E 13,50 / Kinderen tot 14 jaar: E 13,50

Fotograaf: onbekend
GOAL - TONEEL

'Goal' is een muzikale voorstelling over de 'rise and shine' van jonge succesvolle voetballers. Jongens als Bogarde en Kluivert die in één klap stinkend rijk worden en in een andere wereld terechtkomen. Garra is een topvoetballer die ogenschijnlijk alles heeft: een mooie vrouw, trouwe vrienden, stevige 'roots' en een kast vol prijzen. Maar wat heeft hij in het hart? Garra wordt langzaam maar zeker paranoia van het gekonkel van het management, de vooroordelen van het publiek, de grote belangstelling van de vrouwen en het wantrouwen van zijn teamgenoten. "DJ All Starr Fresh draait, pompt en scratcht de hele avond aan elkaar met een hippe, opzwepende mix van hiphop en hits uit de jaren negentig waardoor er al snel een ongewoon ontspannen sfeer in de zaal hangt."(Volkskrant 27-10)

TEKST John Serkei REGIE Marjorie Boston en Maarten van Hinte SPEL Mike van Alfen, Donatella Civile, Senna Gourdou, Leo Janssen, Howard Komproe, Fahd Larzaoui, Mike Latina e.a. M.M.V. DJ All Star Fresh

WOENSDAG 12 NOVEMBER, 19:30 UUR

Prijs: E 17,50 / Kortingspas: E 15,50

Fotograaf: Daniël J.
TRIJNTJE OOSTERHUIS - THEATERCONCERT, NOG ENKELE KAARTEN

Het met een Edison bekroonde jazzalbum 'Strange fruit' (2004), de cd 'The Look Of Love' die ze opnam met Burt Bacharach, de groots opgezette tournee met het Metropole Orkest: alles wat Trijntje Oosterhuis de laatste jaren doet, straalt een grootse, internationale allure uit. Vorig seizoen keerde zij terug naar de intimiteit. Slechts begeleid door topgitarist Leonardo Amuedo kwam haar uitzonderlijke kwaliteit prachtig tot zijn recht. Een warme zangstem, die perfect past bij haar verfijnde repertoire van luisterpop, lichte jazz en blanke soul. De concerten waren zo'n succes dat stoppen simpelweg geen optie was. En dat is goed nieuws voor de vele fans en andere fijnproevers.

DONDERDAG 13 NOVEMBER, 20:15 UUR

Prijs Rang 1: E 28,50 / Rang 2: E 26,00 / Rang 3: E 23,50

Fotograaf: onbekend
REQUIEM VAN VERDI - KLASSIEKE MUZIEK (PREMIERE)

De première van Verdi's 'Messa da Requiem' vond plaats in de beroemde San Marco in Milaan. Direct daarna werd het werk drie keer herhaald in een stampvolle Scala, een van de belangrijkste operahuizen ter wereld. Kon het publiek in de kerk slechts devoot reageren, in de Scala ging het uit zijn dak. Logisch, want Verdi's 'Requiem' is een meesterwerk dat volgens kenners zijn briljante operawerk nog overstijgt. Velen kennen het 'Agnus Dei', het 'Sanctus' en het grootse 'Dies Irae'. Een groot koor, orkest én solisten van uitmuntende kwaliteit zijn nodig om het werk naar behoren uit te voeren. De Staatsopera van Tatarstan heeft het allemaal in huis.

VRIJDAG 14 NOVEMBER, 20:15 UUR met inleiding om 19:15

Prijs: E 32,50 / Kortingspas: E 30,50

Fotograaf: onbekend
HANS DORRESTIJN & MARTIN VAN DIJK - CABARET, NOG ENKELE KAARTEN!

Hans Dorrestijn schrijft de teksten, pianist Martin van Dijk maakt de muziek. Samen vormen ze een droogkomisch duo, dat zich in 'Ruïnes' buigt over het verval dat gepaard gaat met vergrijzing. "Een vermakelijk programma vol zelfspot", aldus De Telegraaf. De Bejaarden hebben op slinkse wijze het land veroverd en pikken, door zielig te doen, de beste plaatsen in. De rollator bepaalt het straatbeeld in plaats van onze goddelijke automobielen. Er is nog maar één oplossing: pal staan en jong sterven. In seizoen 2006-2007 nog te zien als try-out in de Roestbak, nu de complete voorstelling in de herneming. Wees er nu voor de laatste keer bij, want Hans Dorrestijn stopt per december met het optreden in grote zalen! Algemeen Dagblad noemt het "een feest om Dorrestijns vrolijke azijnzeikerij aan te horen."

VRIJDAG 14 NOVEMBER, 20:30

Prijs: E 18,50

Fotograaf: Piek
DOLF JANSEN - CABARET

Dolf Jansen bewijst in 'Oudejaarsvoorstelling' opnieuw dat een jaar in tachtig minuten past. Hij zit boven op de actualiteit en neemt u mee in zijn grote associatieve vermogen. Hij beantwoordt al uw vragen, maar geeft er zeker evenzoveel voor terug. De humor spat ervan af, evenals de poëzie en de improvisatie. En het al zo vaak beloofde stukje moderne dans, zal nu echt worden opgevoerd!

ZATERDAG 15 NOVEMBER, 20:15 UUR

Prijs Rang 1: E 20,00 / Rang 2: E 17,50 / Rang 3: E 15,00

Fotograaf: Martin Oudshoorn
LANDROT - JEUGDTHEATER

Toon is op weg naar een onbewoond eiland. Hij wil rust! In zijn koffer heeft hij wat vriendjes bij zich, die er pas uit mogen wanneer hij dat wil. Maar de zee is onrustig en hij spoelt ergens anders aan dan waar hij gehoopt had. Waar is hij terecht gekomen? Wat doen al die kinderen en die muzikant hier? Alles loopt uit de hand als blijkt dat Toon's beste vriendinnetje uit de koffer is verdwenen en haar eigen weg is gegaan. Landrot speelt zich af op het grensgebied tussen werkelijkheid en fantasie, waar poppen tot leven kunnen komen. REGIE Boukje Schweigman SPEL Toon Kuijpers en Marica Bujaki SPEL EN LIVE MUZIEK Karim Eharruyen

ZONDAG 16 NOVEMBER, 14:30 UUR

Prijs: E 9,00 / Kortingspas: E 7,00 / Kinderen tot 14 jaar: E 6,00

Fotograaf: Jochem Jurgens
WITHIN TEMPATATION - THEATERCONCERT

De internationaal meest succesvolle Nederlandse band Within Temptation staat o.a. bekend om zijn indrukwekkende liveshows. De groep rond zangeres Sharon den Andel blies eind jaren negentig in Nederland - en ver daarbuiten - de gothic nieuw leven in. Met het verschijnen van het album 'Mother Earth' (2000) werd de muzikale grens verlegd naar symfonische rock. Gezien de reputatie op live-gebied zal het theaterconcert een spectaculaire en bijzondere show worden en bovendien zullen een aantal songs op een nieuwe manier worden uitgevoerd. Alleen al daarom belooft de Within Temptation Theatertour een "must see" te worden!

ZONDAG 16 NOVEMBER, 20:15 UUR

Prijs: E 39,50 (geen kortingsprijs)

Fotograaf: onbekend

CABARESTAFETTE - CABARET

Drie aanstormende talenten voor de prijs van één: waar vind je het nog? Cabarestafette maakt er al jaren goede sier mee. De voorstelling biedt drie jonge cabaretiers, gekozen uit een royaal aanbod aan talenten. Dankzij sterke finales van de diverse cabaretfestivals staat er voor deze 23e editie een ijzersterke groep klaar. Wie dat precies zijn is nog een verrassing. Enkele namen van vele cabaretiers die nu succesvol zijn en in het verleden deelnamen aan Cabarestafette zijn Brigitte Kaandorp, Bert Visscher, Hans Teeuwen, Theo Maassen, Lenette van Dongen, Sanne Wallis de Vries, Jochem Myjer en vele anderen. Kom kijken en oordeel zelf of in de toekomst een nieuwe naam aan dit rijtje toegevoegd kan worden.

WOENSDAG 19 NOVEMBER, 20:15 UUR

Prijs Rang 1: E 18,00 / Rang 2: E 15,50 / Rang 3: E 13,00

Fotograaf: Paul Roos

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht