Ingezonden persbericht


Published: 07:45 04.11.2008 GMT+1 /HUGIN /Source: OctoPlus N.V. /AEX: OCTO /ISIN: NL0000345718

OctoPlus presenteert tijdens Rodman and Renshaw conferentie

Het Nederlandse biofarmaceutische bedrijf OctoPlus N.V. (Euronext: OCTO) maakt vandaag bekend dat zijn CEO volgende week zal presenteren tijdens de 10de Rodman and Renshaw Annual Healthcare Conference in New York.

De presentatie van Simon Sturge, Chief Executive Officer, zal op woensdag 12 november beginnen om 4:55 PM EDT.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Rianne Roukema, Corporate Communications: telefoonnummer 071 524 1071, e-mail IR@octoplus.nl.

Over OctoPlus
OctoPlus N.V. is een productgeoriënteerd biofarmaceutisch bedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling van verbeterde farmaceutische producten, gebaseerd op zijn gepatenteerde technologieën voor medicijnafgifte die minder bijwerkingen veroorzaken, meer gemak voor de patiënt opleveren en een verbeterde balans tussen effectiviteit en veiligheid bieden in vergelijking met bestaande producten. In plaats van vroege-fase-onderzoek uit te voeren om nieuwe geneesmiddelen te ontdekken, richt OctoPlus zich voor zijn klanten op de ontwikkeling van langer werkende, gecontroleerd afgegeven versies van bekende eiwittherapeutica, andere geneesmiddelen en vaccins.

Vier producten zijn in het stadium van preklinische of klinische ontwikkeling. Het belangrijkste product is Locteron, een formulering van interferon alfa met geleidelijke afgifte, voor de behandeling van chronische hepatitis C. Het product is uitgelicentieerd aan Biolex Therapeutics en wordt geproduceerd door OctoPlus. Locteron wordt momenteel onderzocht in Fase II studies. Verder zijn er een productkandidaat voor de behandeling van chronische middenoorontsteking (Fase II klinisch bewijs van werkzaamheid verkregen) en twee 'single-shot' vaccins (enkelvoudige injecties) in de preklinische fase.

Daarnaast is OctoPlus een vooraanstaand Europees leverancier van specialistische farmaceutische formulerings- en productiediensten aan de farmaceutische en biotechnologische industrie, met de nadruk op moeilijk te formuleren actieve farmaceutische ingrediënten in injecteerbare formuleringen.

OctoPlus is genoteerd aan Euronext Amsterdam van NYSE Euronext onder het symbool OCTO. Meer informatie over OctoPlus vindt u op de website www.octoplus.nl.