Gemeente Overbetuwe


Omleiding noodzakelijk voor aanleg Ceintuurbaan Elst
---

Voor de ontsluiting van de nieuwbouwwijk Westeraam wordt de Ceintuurbaan aangelegd, een verbinding tussen Aamsestraat en Rijksweg Noord. De eerste fase, vanaf Rijksweg Noord tot en met de kruising met de Regenboog, is al enkele jaren gereed en in gebruik. De tweede fase, vanaf de aansluiting met de Regenboog tot aan de kruising met de Apollo is nu in uitvoering. Hiervoor zijn geen ingrijpende verkeersmaatregelen nodig. Dit gedeelte gaat begin november open voor het verkeer. Daarop aansluitend wordt het gedeelte tussen de Apollo en de Batavorum aangelegd.
Ten behoeve van deze fase moeten de bewoners van de Lingebuurt A omrijden om de woningen te kunnen bereiken. Het is tijdelijk niet meer mogelijk om vanaf de Aamsestraat dit gedeelte van de wijk te bereiken. Vanaf de rotonde met de Aamsestraat wordt dit verkeer via de Aamsestraat en de Rijksweg Noord omgeleid. Deze omleiding zal ingaan op woensdag 12 november. De planning is dat het werk voor de kerstdagen van 2008 wordt afgerond en het verkeer van de geheel vernieuwde Ceintuurbaan gebruik kan maken.

De omleiding zal door middel van tekst- en peilborden duidelijk worden aangegeven.
De bewoners van de Lingebuurt B kunnen wel gebruik blijven maken van de Ceintuurbaan en via een tijdelijke kruising ter hoogte van de Batavorum de wijk in rijden.

De aanleg van de Ceintuurbaan wordt gerealiseerd in opdracht van GEM Westeraam, de uitvoering is in handen van KWS infra. Als u vragen heeft over de aanleg of planning, neem dan contact op met de heer Gerrit Smits (06-230 30 607) van GEM Westeraam. Als er verstoringen zijn in de omleidingroute of problemen met de gemaakte afzettingen, dan kunt u contact opnemen met de uitvoerder van KWS infra (06-502 26 284).