Gemeente Edam-Volendam

Inloopbijeenkomsten dijkversterking Edam-Amsterdam

De Markermeerdijk tussen Edam en Amsterdam voldoet niet aan de veiligheidseisen. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier versterkt de dijk in de periode tussen nu en 2016.

Op 14 oktober stelden Dijkgraaf en Hoogheemraden van het hoogheemraadschap de Startnotitie dijkversterking Edam-Amsterdam vast. De startnotitie is de formele start van de Milieueffectrapportage (MER), waarin staat aangegeven welke versterkingsvarianten nader onderzocht worden. In de MER onderzoeken we samen met de omgeving (overheden, deskundigen, bewoners, maatschappelijke organisaties) de effecten van deze varianten op de omgeving. Het gaat daarbij om effecten voor woon- en leefmilieu, natuur, landbouw, landschap, cultuurhistorie, recreatie en kosten voor aanleg en onderhoud. Op de website (www.hhnk.nl/dijkversterking) vindt u daar meer informatie over.

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland leggen de Startnotitie vanaf 6 november zes weken ter inzage voor het publiek. Op 12 en 13 november geven wij op inloopbijeenkomsten gelegenheid de startnotitie in te zien en toegelicht te krijgen door de projectorganisatie. De inloopbijeenkomsten worden gehouden:

Op woensdag 12 november, 17.00 - 20.00 uur: Sint Jozefvereniging, Sint Jozefstraat 2, 1131 DX Volendam

Op donderdag 13 november, 17.00 - 20.00 uur: Clubhuis WV de Doordrijvers, Uitdammerdijk 14, 1026 CP Amsterdam (Durgerdam).

U hoeft zich niet op te geven voor deze bijeenkomsten en kunt elk moment tussen 17.00 en 20.00 uur binnenkomen.