Gemeente Veenendaal



Uitvoeringsovereenkomst geeft Ondernemersfonds handen en voeten

VEENENDAAL - De gemeenteraad van Veenendaal besloot eind 2007 een Ondernemersfonds in te stellen, dat 'gevoed' wordt met reclamebelasting. Uit het Ondernemersfonds kunnen ondernemers in de binnenstad en op de bedrijventerreinen gezamenlijke activiteiten bekostigen, zoals beveiliging, evenementen en promotie. In een Uitvoeringsovereenkomst is nu de praktische gang van zaken geregeld.

Burgemeester en wethouders hebben de Uitvoeringsovereenkomst voor het Ondernemersfonds dinsdag vastgesteld. De overeenkomst is voorbereid door de stichting Ondernemersfonds Veenendaal en de gemeente. In de Uitvoeringsovereenkomst zijn praktische afspraken vastgelegd over het doel, de duur, de grootte van het fonds en prestatieafspraken over de uit te keren reclamebelasting. Uiteraard is ook de financiële verantwoording en de evaluatie opgenomen.

Namens de gemeente zal wethouder Bert van den Bos de overeenkomst tekenen. Arie de Graaf zal dat doen namens het platform Binnenstadsmanagement en Koos Rodenburg tekent namens de ondernemers op de bedrijventerreinen. Dit gebeurt op woensdag 12 november.

Na de ondertekening kan de stichting Ondernemersfonds dan daadwerkelijk beginnen met de uitvoering van extra activiteiten op de bedrijventerreinen en in de binnenstad. Deze activiteiten worden meestal gevat onder de noemer 'park- en binnenstadsmanagement' en komen bovenop de gemeentelijke inspanningen.