Erasmus Universiteit Rotterdam

Nederlands centrum voor ondernemerschap gaat van start

Universiteiten en bedrijfsleven slaan handen ineen om 50.000 studenten ondernemend te maken

Op woensdag 12 november 2008 wordt in virtuele aanwezigheid van minister Maria van der Hoeven het Holland Program on Entrepreneurship (HOPE) gepresenteerd. De Erasmus Universiteit Rotterdam, TU Delft en Universiteit Leiden werken in HOPE aan ondernemerschap en ondernemingsmentaliteit van meer dan 50.000 studenten. De komende vier jaar worden nieuwe onderwijsprogramma's, starterfaciliteiten en extra curriculaire activiteiten gerealiseerd om studenten, universiteitsmedewerkers en alumni uit te dagen te gaan ondernemen.

De drie universiteiten werken in HOPE samen met een groot aantal ondernemers en ABN AMRO, PricewaterhouseCoopers en Roland Berger Strategy Consultants. Hoogwaardig ondernemerschap is een belangrijke schakel in economische groei. Een uitdaging voor Nederlandse universiteiten is dan ook om studenten voor te bereiden en te stimuleren kennis en vaardigheden op ondernemende en creatieve wijze toe te passen. Om dit te bereiken hebben de drie universiteiten dit innovatieve programma voor ondernemerschap opgericht.

Het programma start om 15.30 uur, met een videoboodschap van minister Maria van der Hoeven en in levende lijve de voorzitters van de Colleges van Bestuur van de drie universiteiten, Hans Crijns (Vlerick Management School), Derek Roos (Mendix), Marco Waas (TU Delft) en Michiel Muller (Bieden en Wonen, Route Mobiel).