Gemeente Lansingerland


Ondertekening overeenkomst glasvezelnetwerk

Woensdag 12 november ondertekent burgemeester Ewald van Vliet de overeenkomst voor de aanleg van en het verlenen van diensten over een glasvezelnetwerk in Lansingerland.

De gemeente Lansingerland ziet grote mogelijkheden voor breedbanddiensten voor haar inwoners en bedrijven. Deze diensten vormen mijns inziens een belangrijke impuls voor de economische en sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen. Een goede infrastructuur is daarbij van levensbelang. De gemeente Lansingerland sluit woensdag 12 november een overeenkomst met Reggefiber over de aanleg van een open glasvezelnetwerk in onze gemeente. En met KPN over het aanbieden van diensten op dat netwerk. Door de aanleg zijn we als een van de eerste gemeenten van Nederland voorbereid op de steeds groeiende vraag naar bandbreedte.

Het glasvezelnet zal in eerste instantie worden aangelegd in de kern van Berkel en Rodenrijs. Reggefiber start in het eerste kwartaal van 2009 met de aanleg. Dit brengt enig ongemak met zich mee, straten gaan open en in de huizen komt een aansluiting op het nieuwe net. Maar de voordelen wegen ruimschoots op tegen dit ongemak. Alle huizen in de kern van Berkel en Rodenrijs kunnen vanaf volgend jaar beschikking hebben over een zeer snelle snelweg voor digitale communicatie.

Op den duur zullen alle gebieden waar dat economisch rendabel is van een glasvezelnetwerk worden voorzien. Voor gebieden waar de aanleg van een dergelijk net niet rendabel is, onderzoeken Reggefiber en KPN op welke wijze inwoners en bedrijven ondersteund kunnen worden in het verkrijgen van een aansluiting op het glasvezelnetwerk.