Ingezonden persbericht


Published: 07:45 12.11.2008 GMT+1 /HUGIN /Source: OctoPlus N.V. /AEX: OCTO /ISIN: NL0000345718

OctoPlus verkrijgt nieuw evaluatiecontract voor zijn technologie

Als onderdeel van de recent aangekondigde strategische focus op de ontwikkeling van langerwerkende formuleringen voor klanten, kondigt het Nederlandse biofarmaceutische bedrijf OctoPlus N.V. ("OctoPlus" of de "Onderneming") (Euronext: OCTO) vandaag aan dat het een nieuw contract heeft getekend met een Amerikaans biotechnologie bedrijf voor de evaluatie van een nieuwe formulering waarbij gebruik gemaakt wordt van OctoPlus' technologie.

Op 6 oktober maakte OctoPlus een licentiecontract met Biolex Therapeutics bekend, waarmee de rechten op Locteron(TM), een medicijn gebaseerd op OctoPlus' PolyActive(TM) technologie, aan Biolex werden gelicenseerd. OctoPlus' strategie zal zich meer gaan richten op de ontwikkeling van langerwerkende versies van bestaande of nieuwe medicijnen voor klanten, naast het aanbod van algemene formuleringsontwikkeling voor medicijnen en de productie van materiaal voor klinische studies. Momenteel werkt OctoPlus aan vijf projecten waarin een langerwerkend medicijn wordt ontwikkeld voor de klant.

Onder het contract dat vandaag wordt aangekondigd zal OctoPlus bepalen of het mogelijk is om een langerwerkende formulering te ontwikkelen waarin het therapeutische ingrediënt van de klant wordt gecombineerd met de gepatenteerde technologie van OctoPlus. Als de evaluatie succesvol is kan het contract in de toekomst leiden tot een uitgebreid licentiecontract inclusief procesontwikkeling en productie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Rianne Roukema, Corporate Communications: telefoonnummer 071 524 1071, e-mail IR@octoplus.nl.

Over OctoPlus
OctoPlus N.V. is een productgeoriënteerd biofarmaceutisch bedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling van verbeterde farmaceutische producten, gebaseerd op zijn gepatenteerde technologieën voor medicijnafgifte die minder bijwerkingen veroorzaken, meer gemak voor de patiënt opleveren en een verbeterde balans tussen effectiviteit en veiligheid bieden in vergelijking met bestaande producten. In plaats van vroege-fase-onderzoek uit te voeren om nieuwe geneesmiddelen te ontdekken, richt OctoPlus zich voor zijn klanten op de ontwikkeling van langer werkende, gecontroleerd afgegeven versies van bekende eiwittherapeutica, andere geneesmiddelen en vaccins.

Het belangrijkste product is Locteron(TM), een formulering van interferon alfa met geleidelijke afgifte, voor de behandeling van chronische hepatitis C. Het product is uitgelicentieerd aan Biolex Therapeutics en wordt geproduceerd door OctoPlus. Locteron wordt momenteel onderzocht in Fase II studies.

Daarnaast is OctoPlus een vooraanstaand Europees leverancier van specialistische farmaceutische formulerings- en productiediensten aan de farmaceutische en biotechnologische industrie, met de nadruk op moeilijk te formuleren actieve farmaceutische ingrediënten in injecteerbare formuleringen.

OctoPlus is genoteerd aan Euronext Amsterdam van NYSE Euronext onder het symbool OCTO. Meer informatie over OctoPlus vindt u op de website www.octoplus.nl.